Profil uživatele

Zdeněk Malinský

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (15)
Pavel Širmer: 10 % (40)
Jiří Landa: 11 % (35)
Helena Grégrová: 12 % (29)
Kateřina Jírová: 13 % (7)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

<<  <  1 2 3
(zadáno: 2.12.2013)
Kdybych nečetl, že hra byla vybrána pro Z.Adamovskou, klidně bych se hádal, že pro Janu Strykovou, která s Petrem Štěpánkem dělá tuto hru. Jana opět skvělá, Petr trošku rutinérský, přesto výborný. Viděl jsem zájezd.představení (Rakovník), s maminkou (dárek-Den matek), pro kterou byl trošku šok, v jakém oblečení dokážou lidi jít do divadla (tričko s kr.rukávem, flanelka) a menší zklamání z výkonu Zlaty (myslela jsem si, že je lepší herečka).
Dotaz: pravé (původní) jméno Tracy nezazní, přesto ho Buddy zná. Je to chyba nebo jsem se přeslechl a zaznělo tam? Víte někdo nebo mám zajít znovu?
(zadáno: 2.12.2013)
Muzikály nemusím a děsila mě i délka, takže jsem byl rozhodnutý, že když se mi to nebude líbit, 400 obětuji a o přestávce nebo během představení odejdu. Nebylo třeba. Příjemně překvapil Michal Novotný. Ne nadarmo byl za tuto roli nominován na Thálii. Téměř celé 3 hodiny nesleze z pódia a pěvecké výkony má na činoherce velmi, velmi slušné. Výborný byl i Jaromír Meduna. Dobrá choreografie, dobré využití rekvizit. Kromě 2 nebo 3 drobností nemá hra hluchá místa a nenudí. Rozhodně to nebyl ztracený čas a představení jsem si užil.
Viděl jsem alternaci Stryková/Malá/Bambas /Matiová.
(zadáno: 2.12.2013)
Autenticitu dodává kouření během představení, že se hraje ve skutečném baru a třeba i nechtěně rozbitá sklenička (štěstí, že se momentálně bosky hrající H.Vagnerová nezranila během přesunu ve tmě). Těším se, co s tím provedl Hřebejk ve filmu.
(zadáno: 2.12.2013)
Každý si v tom najde svoje - od prvoplánového pobavení (nikoli kameňákově-babovřeskové) k přemýšlení, až nejhlubším filosofickým otázkám (a zpět). Pro někoho možná úlet, takže asi nic pro běžného diváka. Kdyby nic jiného, tak prcací scény (ne kvůli sexu) nebo úvodní nobelovkový proslov jsou to, proč bude přemýšlet o repete.

PS 1: Původně prý mělo uvádět DnV, ale Jaromíra Medunu si v tom, ani při nejlepší snaze, nedovedu představit :D
PS 2: Viděl jsem na derniéře v NODu; ver. 2.0 v Rubínu jsem zatím nestihl.
(zadáno: 2.12.2013)
83,5% - Tato kauza se Kolečkovi povedla mnohem lépe, než Maryša. Historické i prudce aktuální zároveň. V dalším hodnocení bych jen opakoval, to co zde již bylo psáno.
(zadáno: 2.12.2013)
Kdybych neznal z filmu, skoro bych ani nepoznal, že je to Woody. Pár dobrých (a možná i vtipných nápadů), ale jinak dost hluchých míst. Čekal jsem prů?(švih), na druhé misce vah byla tradice divadla. Nakonec "baníkovská" remíza 0-0 a tedy 50%. PS: Překvapila (příjemně) mě B.Poláková.
(zadáno: 13.11.2013)
Úvodní halekačka Jany Strykové je něco, kvůli čemu byste si hru neměli nechat ujít. Škoda, že to nejlepší z večera je hned na úplném začátku. Nápad je zajímavý, žel nedotažený, vše zůstalo na půli cesty. Nucený humor, až moc chtěná satira (jako ve filmech rež.Soukupa). Když na Kauzu, tož raději Médeu, Maryšóóó.
(zadáno: 5.11.2013)
Štěpnička neumí text, ve druhé půlce to skoro všechno jen četl a místy mu musel J.Hána ukazovat, ?kde právě jsme?. Jinak k vínu a praženým mandlím slušné.
(zadáno: 5.11.2013)
Nenechte se zmást, že rozhlasová hra v divadle je jako striptýz v rádiu, jinak přijdete o skvělý zážitek. Nebudete se nudit, ani na vteřinu těkat. Vtáhne vás to do děje tolik, že zapomenete konzumovat donesené občerstvení. Citlivá režie, laboratorně přesné úsporné herectví, drobné nuance, které v rozhlase nejdou vidět, jsou nadstavbou, dotvářející již tak téměř dokonalý celek. Jana Stryková v asi nejlepší své aktuální roli.
<<  <  1 2 3