Profil uživatele

Zdeněk Malinský

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (15)
Pavel Širmer: 10 % (38)
Jiří Landa: 11 % (35)
Helena Grégrová: 12 % (29)
Kateřina Jírová: 13 % (7)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 6.1.2015)
Těšil jsem se moc, čekal hodně a i to bylo překonáno. Karel Dobrý byl výborný, skvělý, vynikající, famózní? Slovo geniální ztratilo nadužíváním svou hodnotu, ale cena Radoka se nedává jen tak pro nic za nic, že? Prostě tohle musím vidět ještě alespoň jednou. Highly recomended. Nejlepší představení, co jsem za poslední roky viděl. Všechny chyby a nedostatky jmenované v recenzích si uvědomíte až zpětně při jejich čtení, během představení jste tak vtaženi do děje, že ztrácíte pojem o čase a vůbec je nevnímáte. Dobrý fór je i to, že část herců sedí v publiku. Zase jsem jim skočil na špek.
(zadáno: 29.10.2015)
2 nebo 3(?) do sebe vnořené paralelní děje, když už si myslíte že víte, tak za chvíli je to zase trošku jinak a třeba i naopak (trochu jako V kůži Johna Malkoviche) a na konci máte víc otázek, než na začátku. Humor, erotika (ale ne prvoplánová, přiznaná a ukázaná nebo vulgární), napětí, dobře vygradované, představení nemá jediné hluché místo. Správný výběr obou představitelů, jejich výborný výkon, především famózní Jany Pidrmanové (dělá představení, možná by si vystačila i sama. Očekával jsem to skvělé, ale bylo to ještě lepší. Asi NEJ divadlo, co jsem kdy viděl. Skvělé, úžasné, dech beroucí.
(zadáno: 28.2.2017)
97,6 %
Takže nakonec o den později, než jsem slíbil. A byl jsem delší -> viz blog. (více v článku na blogu)
(zadáno: 5.11.2013)
Nenechte se zmást, že rozhlasová hra v divadle je jako striptýz v rádiu, jinak přijdete o skvělý zážitek. Nebudete se nudit, ani na vteřinu těkat. Vtáhne vás to do děje tolik, že zapomenete konzumovat donesené občerstvení. Citlivá režie, laboratorně přesné úsporné herectví, drobné nuance, které v rozhlase nejdou vidět, jsou nadstavbou, dotvářející již tak téměř dokonalý celek. Jana Stryková v asi nejlepší své aktuální roli.
(zadáno: 23.9.2014)
Skvělé, doporučuji. Zatím nejlepší, co jsem kdy v Rubínu viděl. Bavili se diváci a na hercích je vidět, jak si to užívají a že je to baví, jako by to nehráli, ale žili tím. Veselé, ale i smutné, neuvěřitelně hutné (nemá hluchá místa).
(zadáno: 7.12.2016)
Psáno z derniéry 5. 12. 2016. Filmová režie Radima Špačka byla pozitivním přínosem. Představení bylo neuvěřitelně koherentní, vyvážené, (asi) nejlepší, co jsem letos viděl. Žádný z herců ?nevyčníval? svým výkonem ani jedním směrem. Přesto bych vyzdvihl výkony dvou herců: překvapil Nebřenský (známý spíše z Vltavy, Gynekologie 2 a menších rolích v TV) a Anita Krausová.
V poslední scéně se povedlo rozbít pohovku. Geniálně naplánováno, že vydržela právě všechna naplánovaná představení. :D
(zadáno: 10.1.2019)
Studené obří prostory SH i v parném létě (premiéra) moc vřelosti nepřidají. A pokud nesedíte v 1.řadě, asi vám dost textu uteče. Utáhnout sama celé pŕedstavení, je pro A.K. těžký úkol a scéna bez rekvizit a dekorace ji v tom tedy vůbec nepomáhá. V závěru už se pak člověk musí až moc soustředit na text. Opět bych krapíček krátil. Bez toho by bylo hodnocení vyšši.EDIT Oproti premiéře byla derniera výrazně lepší, hodina utekla jako 20 minut. Škoda, že už nelze doporučit. A hodnocení zvedám ze 70 na 87,384, takže 90.
(zadáno: 23.8.2019)
Asi NEJ letní představení současnosti. Nutné vidět!!! Zapomenete na všechny předražené snobárny. Pánové Koula a Holubec to důkladně zrecenzovali, nemám moc co dodat, jen 2 výtky k barrand.provedení. 1. Zvuk - Herci s mikroporty, já v 2. řadě a někdy bylo špatně rozumnět. Občas to také zavazbilo. Rušil i hluk tramvají, aut a vlaků. 2. Místo - Chce to lépe vychytal sezení i cestu k němu. Pevné boty s neklouzavou podrážkou nutností!, ale troška nepohodlí za to rozhodně stojí; dostanete možnost být na šikmé ploše ;-)
(zadáno: 27.10.2019)
Bezpochyby nejlepčejší Jelínková, která se u nás momentálně hraje. Především Jindřiška Křivánková táhne představení a kromě asi 3 vstupů Markéty Dvořákové si budete pamatovat hlavně ji. Pravděpodobně nejlepší představeni, které jsem letos (19) viděl. K dokonalosti chyběly snad jen více stažené korzety. ;-) Highly recommended ! 113,5 %
(zadáno: 27.6.2020)
Tak na druhý pokus se mi to povedlo až do konce (8.9.). Sice opět s rouškami, ale většina diváků švindlovala. Zajímavá směska asi 4 divadelních her (jednu znáte z Rubínu). Nejvíc se mi líbil výkon Hynka Čermáka eéé Chmelaře. A Anity Krausové, pochopitelně. Jen škoda, že místy bylo hůře rozumět, tedy krom míst, kde to byl záměr, tedy pokud to tam nebyl taky záměr. Určitě zajdete.
(zadáno: 2.12.2013)
83,5% - Tato kauza se Kolečkovi povedla mnohem lépe, než Maryša. Historické i prudce aktuální zároveň. V dalším hodnocení bych jen opakoval, to co zde již bylo psáno.
(zadáno: 2.12.2013)
Každý si v tom najde svoje - od prvoplánového pobavení (nikoli kameňákově-babovřeskové) k přemýšlení, až nejhlubším filosofickým otázkám (a zpět). Pro někoho možná úlet, takže asi nic pro běžného diváka. Kdyby nic jiného, tak prcací scény (ne kvůli sexu) nebo úvodní nobelovkový proslov jsou to, proč bude přemýšlet o repete.

PS 1: Původně prý mělo uvádět DnV, ale Jaromíra Medunu si v tom, ani při nejlepší snaze, nedovedu představit :D
PS 2: Viděl jsem na derniéře v NODu; ver. 2.0 v Rubínu jsem zatím nestihl.
(zadáno: 2.12.2013)
Autenticitu dodává kouření během představení, že se hraje ve skutečném baru a třeba i nechtěně rozbitá sklenička (štěstí, že se momentálně bosky hrající H.Vagnerová nezranila během přesunu ve tmě). Těším se, co s tím provedl Hřebejk ve filmu.
(zadáno: 2.12.2013)
Kdybych nečetl, že hra byla vybrána pro Z.Adamovskou, klidně bych se hádal, že pro Janu Strykovou, která s Petrem Štěpánkem dělá tuto hru. Jana opět skvělá, Petr trošku rutinérský, přesto výborný. Viděl jsem zájezd.představení (Rakovník), s maminkou (dárek-Den matek), pro kterou byl trošku šok, v jakém oblečení dokážou lidi jít do divadla (tričko s kr.rukávem, flanelka) a menší zklamání z výkonu Zlaty (myslela jsem si, že je lepší herečka).
Dotaz: pravé (původní) jméno Tracy nezazní, přesto ho Buddy zná. Je to chyba nebo jsem se přeslechl a zaznělo tam? Víte někdo nebo mám zajít znovu?
(zadáno: 25.9.2016)
"ten Vančura, ty dlouhé věty s přechodníky"
Po náročném kulturním týdnu (H.Hahn v Rudolfinu, King Crimson ve Fórum Karlín) se mi ve čtvrtek do Celetné ani nechtělo. Bál jsem se hlavně délky (2:40), ale nikterak jsem se nenudil a uteklo to jako hodinovka v Rubínu. Vyzdvihnu především skvělou scénu a originální občerstvení o přestávce (Špalkovi hospodský sedne nejen postavou). Při srovnání se skvělým filmem Kašpar obstál. Jediná výtka je k Potměšilovi a jeho "drmolení" s cigárem v ústech. Bylo třeba se hodně soustředit a napínat uši.
Krásné letní představení, rozhodně doporučuji.
(zadáno: 25.9.2016)
77,5  %
Herecky se mi líbila Vagnerová a Vančura (na rozdíl od L.Holubce myslím, že jeho afektované herectví se k tomu hodí, je to záměr). Body i pro Laštovkou Stodolovou, především za choreografii a "kulisy". Vulgarita není prvoplánová a už vůbec ne na škodu.
Doporučuji, ale maminku a starší na to radši neberte ;-)

PS: Během úvodní koupelnové orálně-anální scény nějaká babka vzdychala, že má astma, že jí ta mlha vadí. Pak nadávala na buzeranty a odešla. Cina ji při odchodu uklidňoval, že je to jen jako. Překvapilo mě, že ta paní nepraštila někoho z herců deštníkem, který měla s sebou. :D
(zadáno: 12.1.2017)
Nejlepší požár, co jsem kdy zažil. Minimální scéna, maximální zážitek. K dokonalosti chyběly jen větší plameny, kouř a smrad spáleniště. A trošku škoda, když je Mané hudební producentkou, že režisérka více ne(vy)užila hudbu, ruchy, hluky (tiché i v kontrastu hodně hlasité jako hluková stěna), klidně i světla a stroboskop. Skvělá Anita Krausová v hlavní roli. Zaslouží si mé doporučení.
(zadáno: 6.2.2019)
Je to takový 3 v 1 = trapný, smutný, legračni (nebo směšný). Prostě jako sám život. I když ani jednoho z herců nemusím, musím po pohlreichovsku přiznat: líbilo se mi to??
(zadáno: 27.2.2019)
Trošku jsem se toho obával, ale nakonec jsem byl nadšený. Nebylo to sice veliké ?vau?, ale doporučení rozhodně zaslouží. Pokud by vás nezaujal vyprávěný příněh, i jen výkon Terezy Hofové sám o sobě stojí za návštěvu. K dokonalosti by možná pomohlo více sněhu, mlhy, hudba hlasitější a basy hlubší - dráždící bránici i pozadí. Tak bych byl ještě více spokojený. A mezašjodila by k tomu ani hudba Ben Frosta nebo Chelsea Wolfe.
(zadáno: 28.2.2019)
Nebudu vynalézat kolo - vidím to stejně, jako Lukáš Holubec v hodnocení výše.
(zadáno: 25.6.2019)
Pokud si o tématu hry něco předem zjistíte, budete v tom mít trošku zmatek, který se během 1. půle rozptýlÍ a začnete mít pocit, že je vám (skoro) vše jasné. Žel druhá půle to zase zvrátí a máte v tom ještě větší gulage, než na začátku. Navíc 2. poločas hry je mnohem slabší (proto jen 80 %), takže klidně odejděte během přestávky, budete mít větší umělecký zážitek. První dějství mohlo být více brutální, druhé bylo naopak až moc soft. I přes tyto výhrady plně doporučuji, urcitě si nenechte ujít.
(zadáno: 26.6.2019)
Hra pro válečníky i pacifisty, válka trochu jiným pohledem, bez patosu i bez zesměšňnování. Smutná komedie a humoná tragédie in one. Dobré vidět.

PS 1: Trošku nerozumím premiéře na konci sezóny (dovolené, venkovní aktivity...)
PS 2: S kolegou jsme pochopili konec každý jinak. :-p
PS 3: A Anita Krausová zase nebyla úplně nahá ;-)
(zadáno: 20.12.2019)
Zatím takto:
Skvělá hra, doporučuji (především milovníkům severských detektivek), ale neubráním se postesknutí, že není z těch, na kterou budete i po mnoha a mnoha letech vzpomínat. Ale na druhou stranu, kolik takových za život uvidíte? Deset? O mnoho víc asi ne.
(zadáno: 12.3.2020)
Nejdříve se mi to tak nezdálo, ale s odstupem několika měsíců mohu odpovědně říci, že je to asi nejlepší představení (přinejhorším TOP 3), které se ve SH v roce 2019 hrálo. Výkony Davida Prachaře i Saši Rašilova působí možná na první pohled rutinérsky, ale není tomu tak. Je znát, že členy souboru činohry ND nejsou náhodou.
(zadáno: 12.3.2020)
Zajímavý pokus o tzv.absolutní divadlo. Viděl jsem první reprízu a bylo znát, že ne úplně vše je zažité a celé si to ještě ?nesedlo?, ale zaujalo mě to natolik, že zajdu ještě jednou.