Profil uživatele

Zdeněk Malinský

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (15)
Pavel Širmer: 10 % (38)
Jiří Landa: 11 % (35)
Helena Grégrová: 12 % (29)
Kateřina Jírová: 13 % (7)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 6.2.2019)
Je to takový 3 v 1 = trapný, smutný, legračni (nebo směšný). Prostě jako sám život. I když ani jednoho z herců nemusím, musím po pohlreichovsku přiznat: líbilo se mi to??
(zadáno: 14.1.2016)
Jak napsal Jiří Koula sociálně angažovaná stand-up komedie, tak trochu bez začátku i konce a  fanoušci značky Apple asi budou zklamáni, o jen Apple to zas tak úplně není. Asi to mělo v divácích vyvolat jakýsi pocit provinění a donutit je k zamyšlení nad otrockou prací dělníků v čínských továrnách, což vyvolá protiotázku, stejně jako u dětské práce: je lepší, když děti dělají v továrnách, aby uživili rodinu nebo je lépe, když se živí prostitucí, prodejem drog nebo svých orgánů? V tomto případě je to tak, že když to nebude Čína, bude to třeba levnější Bangladéš.
(zadáno: 10.1.2019)
Studené obří prostory SH i v parném létě (premiéra) moc vřelosti nepřidají. A pokud nesedíte v 1.řadě, asi vám dost textu uteče. Utáhnout sama celé pŕedstavení, je pro A.K. těžký úkol a scéna bez rekvizit a dekorace ji v tom tedy vůbec nepomáhá. V závěru už se pak člověk musí až moc soustředit na text. Opět bych krapíček krátil. Bez toho by bylo hodnocení vyšši.EDIT Oproti premiéře byla derniera výrazně lepší, hodina utekla jako 20 minut. Škoda, že už nelze doporučit. A hodnocení zvedám ze 70 na 87,384, takže 90.
(zadáno: 20.6.2019)
OMFG, opravdu jsem byl ve stejném divadle na stejném představení? Hra a vlastné i výkony jako od nějakého podřadného divadla, které obráží český venkov a hraje pro diváky TV Šlágr a Barrandov. A když už se člověk utěšuje, že to za ty peníze tak úplně hrozné nebylo...zabijou to na konci Zagorkou.
(zadáno: 6.1.2015)
Těšil jsem se moc, čekal hodně a i to bylo překonáno. Karel Dobrý byl výborný, skvělý, vynikající, famózní? Slovo geniální ztratilo nadužíváním svou hodnotu, ale cena Radoka se nedává jen tak pro nic za nic, že? Prostě tohle musím vidět ještě alespoň jednou. Highly recomended. Nejlepší představení, co jsem za poslední roky viděl. Všechny chyby a nedostatky jmenované v recenzích si uvědomíte až zpětně při jejich čtení, během představení jste tak vtaženi do děje, že ztrácíte pojem o čase a vůbec je nevnímáte. Dobrý fór je i to, že část herců sedí v publiku. Zase jsem jim skočil na špek.
(zadáno: 23.9.2014)
Skvělé, doporučuji. Zatím nejlepší, co jsem kdy v Rubínu viděl. Bavili se diváci a na hercích je vidět, jak si to užívají a že je to baví, jako by to nehráli, ale žili tím. Veselé, ale i smutné, neuvěřitelně hutné (nemá hluchá místa).
(zadáno: 23.9.2014)
Taclík+Prachař+Kolečko - přiznávám, čekal jsem mnohem větší legraci, hlavně od Taclíka. Navíc ten, kdo není fandou tenisu, tomu unikne dost hlášek a možná i nepochopí některé souvislosti. Sice to nebyl průšvih, že bych měl nutkání v průběhu hry odejít, ale potenciál nebyl využitý a tak nějak to trošku vyšumělo do ztracena a určitě bych to znovu vidět snad ani nemusel. Nejlepším okamžikem hry bylo parodování servisu Rafaela Nadala Jakubem Prachařem.
(zadáno: 20.12.2019)
Zatím takto:
Skvělá hra, doporučuji (především milovníkům severských detektivek), ale neubráním se postesknutí, že není z těch, na kterou budete i po mnoha a mnoha letech vzpomínat. Ale na druhou stranu, kolik takových za život uvidíte? Deset? O mnoho víc asi ne.
(zadáno: 4.12.2013)
65%
Stryková a Pechlát dobří až výborní, Veldová a Frejová se mi zdály skoro až tragické, jako by hrály role z jiné hry, ostatní trošku nemastní neslaní. Nejasné je umístění do doby = digitální regulace topení z konce 20.století, hudba Velvet Underground (70.léta 20.st.) vs. pošta poslem, perkusní pistole, nepřítomnost TV, rozhlasu nebo telefonů (18.-19.století). Výborná scéna i kostýmy (boty), při nečekaně hlasitých výstřelech jsem se dost lekl (dobrý fór). Žel ke konci hra negradovala, ale naopak ztrácela dech. Od Ibsena i Špinara jsem čekal jsem mnohem víc.
(zadáno: 12.3.2020)
Cenami oceněné, divácky velmi navštěvované úspěšné představení. Nutno ocenit výkon Stanislava Majera, ale jinak mě to ale vůůůůůbec neoslovilo.
(zadáno: 12.1.2017)
Nejlepší požár, co jsem kdy zažil. Minimální scéna, maximální zážitek. K dokonalosti chyběly jen větší plameny, kouř a smrad spáleniště. A trošku škoda, když je Mané hudební producentkou, že režisérka více ne(vy)užila hudbu, ruchy, hluky (tiché i v kontrastu hodně hlasité jako hluková stěna), klidně i světla a stroboskop. Skvělá Anita Krausová v hlavní roli. Zaslouží si mé doporučení.
(zadáno: 29.10.2015)
Nejslabší rubínovské představení, které jsem zatím viděl. Trapný humor, kterému se nemohl ani při velké snaze smát, herci přehrávají; kdybych nejel domů s bratrem (kterému se naopak líbilo) jeho autem, asi bych nevydržel až do konce. Hřebíčkem do rakve byl výkon Lenky Zahradnické - velké poprsí není zásluha, roztahování nohou herecké umění. Alespoň jsem díky tomu pochopil, proč je v Praze tolik mizerných servírek.
(zadáno: 2.12.2013)
Muzikály nemusím a děsila mě i délka, takže jsem byl rozhodnutý, že když se mi to nebude líbit, 400 obětuji a o přestávce nebo během představení odejdu. Nebylo třeba. Příjemně překvapil Michal Novotný. Ne nadarmo byl za tuto roli nominován na Thálii. Téměř celé 3 hodiny nesleze z pódia a pěvecké výkony má na činoherce velmi, velmi slušné. Výborný byl i Jaromír Meduna. Dobrá choreografie, dobré využití rekvizit. Kromě 2 nebo 3 drobností nemá hra hluchá místa a nenudí. Rozhodně to nebyl ztracený čas a představení jsem si užil.
Viděl jsem alternaci Stryková/Malá/Bambas /Matiová.
(zadáno: 27.6.2020)
Tak na druhý pokus se mi to povedlo až do konce (8.9.). Sice opět s rouškami, ale většina diváků švindlovala. Zajímavá směska asi 4 divadelních her (jednu znáte z Rubínu). Nejvíc se mi líbil výkon Hynka Čermáka eéé Chmelaře. A Anity Krausové, pochopitelně. Jen škoda, že místy bylo hůře rozumět, tedy krom míst, kde to byl záměr, tedy pokud to tam nebyl taky záměr. Určitě zajdete.
(zadáno: 26.1.2018)
Dle hodnocení i z poměrně brzké derniéry (10 měs.po premiéře) jsem to očekával horší. Dobré a vtipné momenty střídaly úseky slabší, žel ponejvíce bylo hluchých míst. Bylo to takové celé divné, nekoherentní (nedrželo pohromadě), jako by si s tím autor nevěděl rady a úplně nejdivnější byl konec. Prakticky nikdo z diváků po skončení netleskal, protože nepoznal, že je konec. Po dlouhé trapné pauze se ozval rozpačitý potlesk, spíše jen ze slušnosti.
Přirovnal bych to k sérii Kameňák = zfilmované vtipy. Výkony herců slušné - profesionální, jen u Anity Krausové mi připadalo, že ji to snad i baví.
(zadáno: 12.3.2020)
O Patočkova, podle Patočky, ale nakonec tam toho Patočky bylo tak nějak málo. Framz + živá hudba fajn, jinak to bylo trošku jako ukázka, jakou technikou oplývá SH. Škoda, těšil jsem se a čekal mnohem, mnohem víc.
(zadáno: 13.11.2013)
Úvodní halekačka Jany Strykové je něco, kvůli čemu byste si hru neměli nechat ujít. Škoda, že to nejlepší z večera je hned na úplném začátku. Nápad je zajímavý, žel nedotažený, vše zůstalo na půli cesty. Nucený humor, až moc chtěná satira (jako ve filmech rež.Soukupa). Když na Kauzu, tož raději Médeu, Maryšóóó.
(zadáno: 2.12.2013)
83,5% - Tato kauza se Kolečkovi povedla mnohem lépe, než Maryša. Historické i prudce aktuální zároveň. V dalším hodnocení bych jen opakoval, to co zde již bylo psáno.
(zadáno: 4.12.2013)
% orientačně = u 200.představení netuším, zda např.přehrávání M. Dlouhého (i dalších) lze omluvit rozpustilostí, blbnutím a legráckám, související s oslavou nebo zda jde o běžný standard. Trošku matoucí bylo, jak se střídali herci v rolích (někdy dokonce na pódiu zároveň). Divadlo lákalo na všechny, kdož v hře hráli, žel v případě např.Strykové či Pollertové-Trojanové šlo o reklamu klamavou. Dobrý výběr hudby, kvalitní ozvučení přidává hře na spádu (hlavně v 1.části). Bavil jsem se, stejně jako ostatní diváci i herci na pódiu.
(zadáno: 26.1.2017)
75,389 % :-)
Pivo během a buřtguláš po skončení představení (ale vařený během hry)? ANO
Je jim něco svatý? NE
Opět jako Rozmarné léto v Celetné - škoda, že jsem byl těsně po večeři a navíc pospíchal na koncert, jinak bych alespoň ochutnal.
A chválit zpěv Anity Krausové při písních KK v němčině bude už asi jen vožením uhlí do dolů.
A kdo chce, může si zazpívat.
(zadáno: 25.6.2019)
Varování: Pokud jste viděli film, na představení nechoďte a naopak po divadle nekoukejte za žádnou cenu na film (ani na ukázky). Okopírovat film, včetně všech střihů, bych čekal u amatérů z Horní Dolní a ne u profesionálů z Prahy.
(zadáno: 10.1.2019)
J. Koula nechápe, že tinderové vztahy jsou povrchní, takže pod povrch jít nelze. Za mě dobrý, jen v závěru to trošku ztrácelo dech, takže bych to trošku urychlil nebo zkrátil (tindeová doba je rychlá). + 10 % za Anitu, + 10 % za nápaditou scénu + 10 % za Anyplace Anywhere Anytime (Nena + Kim Wilde) a nakonec - 10 % za opar z leknutí.
Lze doporučit, ale s varováním ministra kultury: občas u toho nutno myslet. ????
(zadáno: 20.12.2019)
Na Brno dobrý, v Praze z toho čpí provinčnost a regionálnost. Tohle je ono slavné HaDivadlo z Brna, o kterém se děti učí ve škole? Být to trochu větší řachanda, mohlo s tím jezdit nějaké zájezdové divadlo s úspěchem po nejzapadlejším venkově. Výkony hereček dobré až výborné, ale jinak je představení hhhrrrooozzznnněěě zdlouhavé, plytké a vlastně i zbytečné. Toto téma bylo v uplynulých 30 letech umělecky "řešeno" milionkrát, zde nic nového nevidím a nenabízí se ani náznakem nějaké řešení.
A nakonec: to chucpe s nečlověčím hercem v závěru si měli odpustit.
(zadáno: 6.1.2015)
75% Osobně se mi více líbila Julie Goetzová, pan Rudolf mohl ještě více přitvrdit a celkově provedení hry mohlo jít více na kost, třeba až za hranice. Takto to bylo mnohdy zbytečně jen v náznacích. Žel hra se nedočkala mezi diváky velkého ohlasu - jen z cca 1/3 zaplněné hlediště, derniéra už rok po uvedení. I kdyby jen kvůli očím Evy Josefíkové a výkonu Julie Goetzové stojí hra Maso za vidění. A možná potkáte v hledišti Mádla ;-) Poslední možnost máte už jen 12.1.
(zadáno: 7.12.2016)
Psáno z derniéry 5. 12. 2016. Filmová režie Radima Špačka byla pozitivním přínosem. Představení bylo neuvěřitelně koherentní, vyvážené, (asi) nejlepší, co jsem letos viděl. Žádný z herců ?nevyčníval? svým výkonem ani jedním směrem. Přesto bych vyzdvihl výkony dvou herců: překvapil Nebřenský (známý spíše z Vltavy, Gynekologie 2 a menších rolích v TV) a Anita Krausová.
V poslední scéně se povedlo rozbít pohovku. Geniálně naplánováno, že vydržela právě všechna naplánovaná představení. :D