Profil uživatele

Žíža

Žíža
Jsem (i s rodinou) fanda divadla, obzvláště muzikálů a postupně ukládám své recenze i na dřívější kusy.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 9 % (21)
Jan Pařízek: 11 % (18)
Helena Grégrová: 12 % (20)
Michal Novák: 12 % (22)
Iva Bryndová: 13 % (26)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

<<  <  1 2 3
(zadáno: 25.9.2019)
Velmi výpravný muzikál s výborně udělanou scénou. Kalich na svém malém jevišti vykouzlil opravdu hodně. Celé představení šlape jak má a divák se určitě nenudí. Pochvala pro Míšu Tomešovou ( Mariana, Kitty)- ona je prostě živel. Totéž samozřejmě i pro Marušku Křížovou - její Kitty je excelentní. Dále jsme rádi, že čarodejnici nyní už hraje pouze Radka Pavlovčinová - přeci jen tomu na rozdíl od Machálkové dává vše. A pokud nějaká výtka, tak M.Pošta - jeho přehrávání a pitvoření se se s postupem času neustále zhoršuje - ale stále je to lepší než dříve hrající Kamil Střihavka -v závěru bez hlasu!
(zadáno: 24.9.2019)
Velkolepá "šou", výborné výkony v hlavních rolích - jak Honza Kříž tak Markéta Procházková opravdu excelovali. Bohužel obligátní problém KC- fakt problematická akustika - opravdu strašně záleží na tom, kde člověk sedí (a také kdo zrovna zvučí - obrovské rozdíly!). Každopádně závěrečný zápas je skvělý. Takže když mezi sebou porovnám + a - ,vychází relativně slušné ohodnocení.
(zadáno: 26.2.2020)
Je škoda, že muzikál už skončil. Převod do muzikálové podoby se opravdu povedl a člověk se k němu rád občas vracel. Z větších rolí jsme se nepotkali snad jen s Martinou Šnytovou a vždy byly výkony na velmi slušné úrovni. Potěšila občasná improvizace - například, když Tomáš Savka rozpoutal úvodní hádku o shodou okolností jediné volné místo v 1. řadě (vedle mne).
75%
(zadáno: 8.1.2020)
Po pro nás nevyvedeném Času růží tentokrát v Karlíně zamířili správně do černého. Ne příliš komplikovaný (a obecně známý) děj je prokládán skvělou hudbou a vše šlape jak má. Někomu asi bude vadit, že v muzikálu nenajde on známé hity s filmu, ale do důsledku je to jen plus. Velmi dobře se podařilo, aby se nejednalo o one man (women) show a prostor dostaly i ostatní postavy, nejen Lucka Bílá. Skvělá byla Iva Pazderková, Roman Tomeš, Markéta Procházková... No a kapitolou sama pro sebe je pak Pavla Břínková - její rap je prostě boží :-)
Takže za nás by bylo hodnocení na cca 75%.
(zadáno: 20.10.2021)
Velmi zajímavá hořko-sladká cirkusácká romance. Báře Hrzánové i Radkovi Holubovi jejich role opravdu věřil a zároveň byli velmi dobře podpořeni dobře ztvárněnými vedlejšími rolemi v podání K. Cibulkové, R. Zímy a Z. Kaliny. Velmi dobrá práce s emocemi. osobně spíš až 75%
(zadáno: 20.9.2019)
Z pera Pixových asi nejslabší kus. Přeci jen je nejrozvláčnější, děj tady tak trochu plyne mimo nás. Sněhová královna ( zvláště u Dády Patrasové)nemá absolutně čím zaujmout - ani zpěvem, ani hereckým projvem. Naopak rádkyně ONA - skvělá role a výborné, vyrovnané obsazení (viděli jsme ale jen Míšu Zemánkovou a Lindu Finkovou). No a pokud mám naopak poukázat na největší rozdíl v alternaci - tak skvělá (až "naspídovaná") Dita Hořínková vs. B. Rajnišová. takže pokud mám shrnout- pěkný muzikál, ale ostatní díla od Pixů zaujmou více.
(zadáno: 9.12.2019)
Večer tříkrálový v komediálním duchu. Výborné zpracování, kdy je příběh až zparodován a úmyslně přehráván. Skvělé herecké výkony jak u hlavních rolí ( Honza a Přemek), tak i u "menších roliček" - namátkou možno vypíchnout Maruška Křížová jako matka, Genny Ciatti či Míša jako Lorraine, Honzík Tenkrát v obou rolích, či Renáta Podlipská jako nesnesitelná starostka... Je vidět, že muzikálová(mírně obnovená) parta divadla Kalich dává do této hry maximum a výsledek se opravdu dostavil. Nezbývá než doufat že Harley Srdcového Krále opět začne dělat džigili-vigili a donutí jej zase zastavit v Kalichu.
(zadáno: 26.2.2020)
Po určitém váhání jsme nakonec s malou obavou shlédli i Tarzana. A jednalo se o příjemné překvapení. Příběh je vcelku dobře zpracován, scéna i choreografie velmi povedená. Často zmiňovaná akrobacie byla dávkována v rozumné míře (skvělá Zuzka Havrlantová). A úplně geniální výkon Dity Hořínkové jako Kaly - řádila na jevišti jako tajfun. Dita je prostě Ďábel :-).
Hlavní role - Vojtková v pohodě, výborný Pecha, Vojtek +dokonalý zmatený Porter Tomáše Trapla.
Výtka - chyba ve vyvěšeném fermanu u hlavní postavy (uveden Robert Urban, hrál Pecha) zmátla hodně lidí - přeci jen to šlo o pauze opravit.
(zadáno: 13.10.2020)
Tak my přistupovali k Testosteronu s tím, že jsme věděli, do čeho jdeme, takže na rozdíl od některých jiných v sále se nedostavil šok. Je to opravdu o extrémně nekorektní hra úplně nabušená vulgarismy. Ale záhy si člověk uvědomí, že každá ta sprosťárna tam má své místo a vlastně vše sedí jako "prd.. na hrnec". Obsazení rolí je velmi povedené, vše "pracuje" jak má. A varování - je to NON VEGAN - zvláště pokud chodíte jako my do první řady, tak ne hladoví. Grilované maso z jeviště fakt voní, takže si člověk akorát slintal do roušky - ale možná nebýt Corona, tak by se smilovali a nabídli :-) .
(zadáno: 10.6.2019)
Skvělý zážitek! Neuvěřitelná atmosféra a souhra obou protagonistů. Doposud jsme viděli premiéru a jednu reprízu, obě v podání famózní dvojce Ríša Pekárek a Lukáš Adam. A musíme uznat, že chemie mezi nimi opravdu funguje dokonale. Minimalistický přístup (ideální pro komorní scénu dvanáctky) umožnil dominovat všem emocím, které z tohoto díla přímo srší. Ríša jako "nadčlověk" a Lukáš jako na něm závislý submisiv byli tak dokonalí, že (pokud by je člověk neznal) se vtíral pocit, že snad jde o realitu. Pochvala Jurajovi Čiernikovi za dokonalé režijní vedení. Těšíme se na další reprízy :-).
(zadáno: 20.9.2019)
Výjimečně dílo z Kalichu viděno jinde - na zájezdě v Novém Jičíně. Musím kvitovat obrovské úsilí, které oba protagonisté - Filip Blažek a Miloslav Vladyka museli během těch 2 hodin na jevišti vynaložit. Je pravda, že chvílemi byla hra trochu rozvláčnější, až popisná. Ale myslím si, že se oba herci velmi snažili, aby s Titanicem nešla ke dnu i nálada diváků - a v rozumné míře se podařilo vše udržet nad vodou.
(zadáno: 19.6.2019)
Nečekal jsem od Trháku příliš a ono to tak i dopadlo (takže jsem vlastně ani moc zklamán nebyl). Že v žádném případě nedosáhne úrovně Mýdlového prince jsme přece očekávali :-( . Bohužel se tu vytratila ta část Svěrákovské poetiky (která se v předloze vyskytovala) a pěvecké výkony ji v žádném případě nenahrazovaly. No a Etzlerovo "přehrávání" to bohužel posunulo ještě o level níže. Tudíž pochvala jen pro Andreu Holou, company a asi i Michala Kavalčíka.
(zadáno: 19.6.2019)
Totální kultovní klasika, tentokrát částečně v novém. Při předpremiéře jsme se v první půlce (odehrávající se v maturitním ročníku) ještě přeci jen hledali, ale pak už to šlapalo na 110%. A s dalšími představeními (zatím 8x), jsme se dostávali Vlasům hlouběji pod kůži a můžeme říci jediné - díky za tuto inovaci! Pěvecké výkony jsou vynikající (snad až na P. Vraspírovou, - nemyslíme si, že je dobrou volbou)- dokonalý Bergr (Roman i Přemek), bezva Míša (a překvápko Simona Tlustá). A hlavně velká poklona Ríšovi Pekárkovi -dokonalý Claud! Emoce stříkají fakt daleko!
24.9.- úprava bodů na max.
(zadáno: 12.9.2019)
po shlédnutí premiéry a druhé reprízy se dostavila plná spokojenost. I po Osmáči bylo stále z čeho vybírat, takže muzika super. Výborné výkony Honzy a Romana, jako vždy bezvadný Honza Tenkrát coby Fero. Skvěle ulítlá scéna s "bompárkami" - Radim Flender si zaslouží pochvalu :-). Překvápko pro nás pak byla Marika Procházková - její Godzila byla excelentní. Každopádně si pochvalu zaslouží i Michal Pleskot - Čaba byl bezkonkurenční! Zatím nám ještě chybí shlédnout Marušku, Míšu a Zbyňka, na které se těšíme - Zvláště Maruška Křížová se svým hlasem bude asi velmi zajímavá - no určitě ještě uvidíme.
(zadáno: 7.2.2020)
Tak máme za sebou premiéru a jednu generálku a musím konstatovat, že se opět v Ostravě trefili do černého. Vynikající hudební nastudování Jakuba Žídka + jeho energický způsob dirigování (sledovat jeho "taneční" styl dirigování hned z první řady je úžasné) daly představení jasný řád. Z představitelů musíme samozřejmě vyzvednout obě hlavní protagonistky -M.Šnytovou a V.Gidovou - mezi nimiž dokonale fungovala "chemie". Další skvělý výkon byla Kristýna Štarhová - v roli Čáry byla tak živelná, že člověk často očima sledoval jen ji - blahopřejeme! No a dále pak zaujal nesmělý Chino Lukáše Adama.
(zadáno: 9.10.2019)
Brutálně černý, syrový humor. Výborné herecké výkony, zvláště Anička Fialová a Igor Chmela. Škoda že už je staženo, zašel bych určitě ještě jednou.
(zadáno: 5.12.2019)
Tak opět jsme měli šanci zhlédnout skvělou komedii z "oněch časů". Přeci jen od doby, kdy byla na repertoáru Kalichu už nějaká voda uplynula a nic neubrala na tom, jak se u ní člověk pobaví. Skvělý "Tim, říkej mi Tim" Petr Halíček, Old Banjo Petr Babuský či dvojrole M. Zbrožka - prostě nutno vidět a řehtat se na vlastní kůži.
<<  <  1 2 3