Zpráva

Brněnský Klub mladých diváků s větším záběrem
vydáno: 10.2.2020
Klub mladých diváků Brno, který od září funguje pod HaDivadlem jako nová divadelní platforma pro mladé, rozšiřuje svůj repertoár. Ke stávajícím divadlům, která nabízí mladé divácké obci své inscenace s výraznou slevou, se nově připojila Činohra Národního divadla Brno, Divadlo Bolka Polívky a pole performativního umění Terén.

„Divadlo jako poznávání a setkávání. Divadlo jako cesta k pochopení. Divadlo jako síla okamžiku a příběhu,“ tímto mottem uvádí provozovatelé Klubu mladých diváků svůj záměr – přiblížit mladým divadlo jako způsob, kterým je možné nazírat na svět, jako možnost rozšířit si obzory, ale také smysluplně trávit volný čas. Platforma, která vznikla pod hlavičkou HaDivadla, od září sdružovala šest brněnských divadel. Mimo mateřské HaDivadlo dále Divadlo Husa na provázku, Divadlo Polárka, BuranTeatr a scény Divadelní fakulty Janáčkovy akademie múzických umění – Divadlo na Orlí a Studio Marta. Klub mladých diváků Brno nabízí členům mimořádně zvýhodněný vstup na vybraná představení oproti klubové kartičce. Studenti se tak dostanou na představení často výrazně levněji, než jak tomu bývá s klasickou studentskou slevou. Dramaturgická rada Klubu mladých diváků, která má na starosti výběr inscenací, navíc dohlíží na uměleckou kvalitu a různorodost nabízeného repertoáru.

Nově se ke Klubu mladých diváků připojila brněnská Činohra Národního divadla, Terén a Divadlo Bolka Polívky. Svá představení pod Klub mladých diváků rovněž připojila angažovaná kulturní platforma Divadlo Feste a INDUSTRA stage, působící v areálu bývalých mrazíren na Masné. Mladému brněnskému divadelnímu publiku se tak rozšiřuje možnost zvýhodněné návštěvy divadla o další výrazné kulturní subjekty města Brna.

„Žijeme v době nahuštěné podněty a informacemi – síta, která pomáhají s výběrem, jsou tolik důležitá. Taky je podle mě za nás zapojené kulturní instituce podstatné vytvářet a podporovat momenty živých setkání a události tady a teď, u mladé generace ještě o něco více. Kromě podněcování k chození do divadla za KMDB chystáme i rozmanitý doprovodný program. Máme radost, že Klub mladých diváků Brno spojuje – nejen mladé se zájmem o divadlo, ale i nás divadelníky,“ přibližuje Anna Stránská, zakladatelka a členka dramaturgické rady projektu.

Členskou kartičku Klubu mladých diváků Brno lze zakoupit za 100 Kč na pokladně HaDivadla v Alfa pasáži. Budoucí členové se musí prokázat potvrzením o studiu. „Jsme Klubem pro mladé, ale věk účastníků neomezujeme. Nutné je pouze studovat – ať už na základní škole nebo univerzitě,“ upřesňují organizátoři.

Klub mladých diváků Brno
Powered by HaDivadlo


zdroj zprávy: Marie Rotnáglová

Další zprávy