Zpráva

Červen a prázdniny s Divadlem Bolka Polívky: atraktivní program na domovské scéně i pod širým nebem
vydáno: 10.6.2020
Divadlo Bolka Polívky se po omezeních, která mu přinesla koronavirová pandemie, v půli června znovu otevře divákům. Samozřejmě za dodržení aktuálních hygienických opatření. Divadlo část vstupenek na vybraná představení věnuje jako poděkování příslušníkům záchranných složek a zdravotníkům za jejich nasazení v době pandemie. Nálož dobrých zpráv pokračuje informací, že i letos se Letní scéna Divadla Bolka Polívky uskuteční na třech místech: v mikulovském amfiteátru, na slavkovském zámku a na Biskupském dvoře v Brně.

„I když jsme velmi rádi, že opět začneme hrát, červnový provoz bude ještě ve velkých uvozovkách. Diváci budou v rouškách, neobejdeme se bez dezinfekce a nemůžeme prodávat občerstvení. Rozestupy v sále být už sice nemusí, ale ve foyer je potřeba je dodržovat. Stále se nemůžeme zbavit pocitu, že žijeme absurdní komedii, ve které je zbytečné hledat logiku,“ uvedl ředitel DBP Ondřej Chalupský.

Červnový program v DBP

Prvním červnovým představením bude 18. 6. Letem sokolím, groteska o tom, že lhát se nemá, ani když víte, že máte pravdu. Následují Rebelky (20. 6.), brilantní francouzská tragikomedie s Chantal Poullain a Štěpánkou Křesťanovou. Hned v několika rolích na jeviště svého divadla vstoupí principál Bolek Polívka – 22. 6. v proslulé komedii Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho s Pavlem Liškou, Radimem Fialou a dalšími, 25. 6. v DNA s dcerou Annou, 27. 6. v Mínus dva s Milanem Lasicou a Martinem Hofmannem a 30. 6. v hořké komedii z divadelního prostředí Klíště s Milanem Lasicou, Petrem Halberstadtem a dalšími. Prostor dostane také další herecká legenda, Milan Kňažko, a to ve společnosti Jitky Ježkové v představení Horská dráha (29. 6.). V programu nechybí pravidelný divadelní občasník Re:kabaret Re:vue (24. 6.) plný skečů, stand-upů, pantomimy a improvizace okořeněné nekorektním humorem, ani stálý host – Divadlo MALÉhRY se svým prvním autorským představením Nebe? (28. 6.). „Kvůli uzavření divadla jsme museli přesunout jarní program na podzim a dochází i ke změnám v obsazení, novým alternacím a také odsun plánovaných premiér. V červnové repríze Re:kabaretu Re:vue tak například nevystoupí Radim Vizváry,“ upřesnil Chalupský.

Na 1815 vstupenek Divadlo Bolka Polívky nabídlo brněnským zdravotníkům, hasičům, záchranářům a policistům, kteří v náročné zkoušce posledních týdnů obstáli na výbornou. „Přes všechny obtíže, které nám jako divadlu doba koronavirová přinesla, si uvědomujeme, že největší obdiv zasluhují ti, kteří se ocitli v první linii. Chtěli jsme jim proto alespoň symbolicky touto formou poděkovat,“ doplnil ředitel DBP Ondřej Chalupský.

„Vstupenky, které jsme dostali, nám udělaly velkou radost. Naši zaměstnanci rádi zajdou do divadla a vychutnají si chvilky vyplněné příjemným a hodnotným kulturním zážitkem. Velice si vážíme tak velkorysého dárku, na jednotlivá představení se už teď moc těšíme, děkujeme. A umělcům z Divadla Bolka Polívky přejeme, aby se program rozběhl podle jejich představ a aby se provoz co nejdříve vrátil do starých kolejí a hlediště na všech scénách se zaplnila do posledního místa,“ řekla tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby JmK p. o. Mgr. Michaela Bothová.

„Masarykův onkologický ústav si nesmírně váží nabídky představitelů divadla za to, že dali k dispozici místa na představení, na která se velice těžko lístky shánějí. Jsme rádi, že si cení práce zdravotníků, pro které toto období skutečně nebylo jednoduché. Naštěstí jsme to všechno společně zvládli a život se opět pomalu ale jistě vrací k normálu. Proto i zdravotníci mají konečně možnost trochu vydechnout a začít myslet na sebe. Z toho důvodu návštěva divadla je pro ně krásným dárkem a řada z nich této nabídky také využila. Ještě jednou – děkujeme moc za uznání a za tento nezištný dárek,“ doplňuje PhDr. Zuzana Joukalová, tisková mluvčí MOÚ.

Letní scéna Divadla Bolka Polívky

Pátý ročník Letní scény DBP se bude odehrávat, stejně jako v loňském roce, ve třech atraktivních lokalitách: Od 6. do 8. července na nádvoří Zámku Slavkov – AUSTERLITZ, od 13. do 17. července v amfiteátru v Mikulověod 20. července do 1. srpna na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea v Brně. Představení začínají vždy ve 20 hodin.

Letošní série představení pod širým nebem nabídne tituly jako Šašek a syn, DNA, Srnky, Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, Pozemšťan, Rebelky, ale také další inscenace z vlastní produkce Divadla Bolka Polívky. Chybět nebudou ani divácké hity jako VysavačOtevřené manželství spřízněných scén, jako je například Studio Dva. Mikulovští diváci se zase mohou těšit na populární one man show Caveman. Brněnskou divadelní přehlídku doplní také koncert Moniky Absolonové a Ondřeje Hájka.

Předprodej vstupenek běží v síti GoOut nebo v pokladně Divadla Bolka Polívky.
Kompletní program na https://letniscena.divadlobolkapolivky.cz/program/

zdroj zprávy: Michal Adamík