Zpráva

Činoherní klub představuje historicky první nekonečný divadelní seriál
vydáno: 6.4.2020
Každý týden diváci uvidí stream z Činoherního klubu, který bude mít dvě části. V jeho první části budou tvůrci seriálu Velmi křehké větve diskutovat nad scénářem a také nad náměty a nejdivočejšími nápady diváků, které mohou kdykoli (také v přímém přenosu) posílat, a to buď prostřednictvím skupiny seriálu na Facebooku Činoherního klubu nebo prostřednictvím live chatu na Mall.tv a tvůrci se je pokusí zpracovat. Po krátké pauze, kterou vyplní hrající si koťátka nebo jiné rozptýlení (jež dodá inspice divadla), následuje druhá část – natáčení epizody seriálu. Do něj může zasahovat už jenom přítomný režisér. Diváci budou mít jedinečnou šanci vidět až do kuchyně režijní a herecké práce, ale i ostatních profesí nutných k tomu, aby takový nekonečný divadelní seriál vznikl. Dobrovolnou vstupenkou mohou diváci podpořit Činoherní klub v této nelehké době v rámci sbírky na donio.cz.

Jak to celé vzniklo?
Když před lety po zrušené premiéře inscenace Společnost na lovu přišel Ondřej Sokol s ekologickým nápadem na divadelní seriál z mysliveckého prostředí (aby se využila již vyrobená dekorace), který by spoluvytvářeli diváci, mnozí o životaschopnosti této myšlenky pochybovali. Tenkrát se ji nepodařilo zrealizovat. Nyní v koronavirové krizi však nejlepší ze špatných nápadů ožívá!

Hlavní postavy seriálu Velmi křehké větve


Lumír Janeček (Martin Finger) je hajný; myslivec tělem i duší, který je hluboce přesvědčen o tajném celosvětovém spiknutí zvířat. Potýká se s běžnými problémy: chráněný les mu žere kůrovec a devastují orkány, žádosti o dotace na Ministerstvu zemědělství záhadně mizí jedna za druhou, zvěř se bůhvíproč stěhuje do cizího rajónu a zajíci – ti se v poslední době chovají hodně podezřele...


Marie Janečková (Lucie Žáčková) je Karlova manželka a Míšova maminka. Je to oddaná a milující hospodyně, která si hravě poradí s každým masem: dovede stáhnout, oškubat, vykostit a vykuchat cokoli. Někdy až úzkostlivě dbá na pořádek.


Míša Janeček (Václav Šanda) je jediný syn Janečkových. Militantní vegan to nemá v myslivecké domácnosti, kde není o zvěřinu nouze, jednoduché. Chtěl by vypadnout někam hodně daleko (nejlíp do Prahy).


Yvona (Sandra Černodrinská) je tajemná dívka z Prahy (což už samo o sobě je v těchto končinách podezřelé). V hájovně Janečkových si pronajme pokoj. Před něčím utíká – nevíme před čím. Někam směřuje – nevíme kam. Dost možná by nejraději utekla do Indie za svým guru, což jí ale finanční situace ani uzavřené hranice nedovolují.

Oficiální skupinu k seriálu Velmi křehké větve, kam můžete všechny své nápady a postřehy psát, naleznete přímo zde https://bit.ly/2xRqmyI.

Ve čtvrtek 9. dubna ve 20:00 sledujte první díl nového seriálu Velmi křehké větve ŽIVĚ na MALL.TV.

Mediálním partnerem seriálu je portál i-divadlo.cz :)

zdroj zprávy: Linda Skarlandtová

Další zprávy