Zpráva

Divadlo Kampa v sezoně 2019/20
vydáno: 1.10.2019
Divadlo Kampa vstoupilo v září tohoto roku do své jubilejní sezony. V sezóně 2019/2020 představí několik novinek. Diváci se mohou těšit nejen na nová představení, ale také na kabaret. Pro děti se chystá nová pohádka...

Na začátku sezony se divadlo vrhlo na natáčení dlouho slibovaného CD pro děti, kde zazní ty nekrásnější písničky z dětských představení. Divadlo rozjíždí také hithitovou kampaň, aby se pokryly náklady na výrobu. „A protože písniček je opravdu hodně, tak se pokusíme vybrat peníze na výrobu dvou CD,“ vysvětluje ředitelka divadla Iveta Dušková.

První premiérou v sezoně bude Kabaret Pepe pod taktovkou Petry Bílkové, dlouholeté členky Divadla Kampa a jeho domácího souboru Cylindr, ve kterém působí jako herečka a hudebnice.
Kabaret Pepe je autorský hudebně-divadelní večer. Večer plný písní, zpěvu, hudby, slov humorných i zcela vážných, příběhů pravdivých i takových, které se nikdy nestaly. Mozaika barev, tónů, nálad a chuti tvořit a předávat radost.
Premiéra: 8. Listopadu 2019
Námět, nápad, zpracování: Petra Bílková. Hraje, zpívá, vypráví: Petra Bílková a hosté

Soubor Divadla NaHraně chystá premiéru komedie autora Luke Norrise Řekni mi něco hezkýho na 12. prosince.
Sebestřednému Tobesovi se moc nechce dospět. Ale pod hrozbou zákeřné nemoci se jeho infantilní životní program pomalu stane neudržitelným.
Komedie o vystoupení z komfortní zóny, kterému se nakonec nikdo nevyhne.
Překlad a režie: Šimon Dominik. Hrají: Diana Toniková, Ondřej Novák a Pavel Kryl.

První premiéra roku 2020 bude představení pro děti s velikonoční tematikou. Režie se ujala ředitelka Divadla Kampa Iveta Dušková, která dodává: „Zatím máme jen pracovní název „Pašijové hry“. Představení plánujeme hrát vždy v období Velikonoc, tedy v měsících březnu a dubnu. Bude plné písniček a děti se v něm seznámí se zvyky a tradicemi, které se k tomuto období vztahují.“
Režie: Iveta Dušková. Hrají: Karel a Marcela Jakoubkovi, Vlaďka Kužílková.

„Jsem šťastná, že tento magický prostor můžeme opečovávat a tvořit v něm. Že je v něm nám i divákům dobře a že tu můžeme společně zažívat chvíle veselé i dojemné. A co si do další desítky přát? Aby naše představení byla stále vyprodaná, aby se k nám spokojení diváci rádi vraceli. Abychom měli hromadu nápadů a chuti tvořit a hrát si. Zkrátka aby v Divadle Kampa vládla radostná a tvůrčí atmosféra. Věřím, že se to podaří!“ doplňuje k zahájení sezony ředitelka Iveta Dušková.

zdroj zprávy: Tereza Niesytová