Zpráva

Divadlo Palace, divadlo na dosah
vydáno: 16.9.2013
Divadlo Palace zahájilo novou divadelní sezonu 161. reprízou úspěšné hry Miláček Anna, ve které exceluje Martina Hudečková. Tato brilantně zahraná komedie prošpikovaná břitkými dialogy si právem získala srdce milovníků chytrého humoru.

Diváci této scény, která do letošní sezony vstupuje se sloganem „Divadlo Palace, divadlo na dosah“, což vyjadřuje nejen žánrovou srozumitelnost repertoáru, ale i polohu v samotném centru města, se mohou těšit jak na osvědčené tituly, tak na novinky.

z inscenace Milášek Anna (foto: archiv Divadla Palace)
z inscenace Miláček Anna (foto: archiv Divadla Palace)


Prvním novým titulem, který Divadlo Palace uvede v polovině října je nadčasová komedie z pera současného francouzského spisovatele Érica Emmanuela Schmitta Heslo Morálka s Nelou Boudovou, Miroslavem Etzlerem a Kateřinou Pindejovou v hlavních rolích. Přestože je hra zasazena do dob minulých, je její poselství v těchto dnech více než aktuální.
Druhou podzimní premiérou bude inscenace Tři verze života v režii Thomase Zielinského. Divákům se zde představí Linda Rybová, David Prachař, Igor Chmela a Jana Janěková ml.
Na listopad se chystá obnovená premiéra komorního muzikálu Miluji tě, ale... v režii Antonína Procházky s původním obsazením. Těšit se tak můžete na Danielu Šinkorovou, Terezu Kostkovou, Romana Vojtka nebo Lumíra Olšovského.
V této divadelní sezoně uvidíte ještě novou grotesku, kde se Vanda Hybnerová představí nejen jako herečka, ale hlavně jako režisérka.

Na programu samozřejmě zůstávají všechny osvědčené tituly. Jmenujme alespoň některé.
Velká zebra s Ondřejem Vetchým a Kamilou Špráchalovou. Svou 365 reprízu bude mít komedie A do pyžam! s  Jiřím Langmajerem, Kateřinou Brožovou, Kateřinou Hrachovcovou. Několik sezon se na repertoáru divadla drží také inscenace Motýli s Vojtou Kotkem a Janou Strykovou. Divácky úspěšná je Opona nahoru s Kateřinou Wintrovou, Jaroslavou Obermaierovou a Lindou Rybovou nebo Prachy! s Ondřejem Vetchým, Nelou Boudovou a Vandou Hybnerovou. Hrát se bude i poslední novinka z minulé sezóny Jo, není to jednoduché s Adélou Gondíkovou a Jiřím Langmajerem.

V podzimní nabídce Divadla Palace se objeví i několik hostujících inscenací Divadelní společnosti Háta, Agentury Harlekýn a inscenace Apartmá v hotelu Plaza režiséra Martina Stropnického.

Divadlo Palace se nachází v samotném srdci Prahy, v pasáži Jalta. Jeho adresa má dlouholetou kulturní tradici. Sídlilo tu jedno z nejznámějších kin. Od září 1991 tu působilo Divadlo Jiřího Grossmanna, po němž Divadlo Palace přebírá pomyslnou štafetu a hraje na této scéně od roku 2006. Do sezony 2013/14 vstupuje společnost Mithea, která divadlo provozuje, se sloganem Divadlo Palace, divadlo na dosah. Ten vyjadřuje nejen žánrovou srozumitelnost repertoáru, ale i polohu v samotném centru města. Dramaturgie divadla klade důraz na kvalitu repertoáru, ve kterém najdete především komedie, a to ve všech jejích podobách.
Pod jednou střechou zde má návštěvník možnost vidět hereckou elitu.
Součástí programu divadla jsou různé charitativní akce, například filmový festival „Mental Power Prague Film Festival“.


zdroj zprávy: Petra Wagnerová