Zpráva

Hana Holišová získala nominaci za roli Elišky v muzikálu Noc na Karlštejně
vydáno: 1.2.2017
Muzikálová herečka Hana Holišová získala počtvrté nominaci na Cenu Thálie. Nejprestižnější divadelní ocenění má šanci vyhrát už podruhé, tentokrát za inscenaci muzikálu Noc na Karlštejně, která byla u příležitosti 700. výročí narození Karla IV. uvedena na nádvoří hradu Karlštejn.

Do role císařovny Elišky ji pro hrad Karlštejn obsadil producent Janis Sidovský a podle odborné poroty Holišové pěvecké sólo v „Lásko má, já stůňu“ působí na diváky jako balzám. „Bála jsem se, že bude těžké oprostit se od brněnského provedení,“ naznačila zpívající herečka, která císařovnu hraje také Městském divadle Brno, „ale i díky kolegům se kterými partneřím a jiné režijní koncepci, je i moje pojetí jiné, ač některé rysy jsou samozřejmě společné.“ Z nominace má neskrývanou radost: „Vážím si toho, že moje práce, která mě baví, oslovila nejen diváky, ale i odbornou porotu,“ dodala. Na jevišti divadla Karlštejn se v tomto slavném muzikálu potkává s Danielem Bambasem (Karel IV.), Pavlem Vítkem (Král cyperský), Reginou Rázlovou (Paní Ofka), Janem Křížem (Vévoda bavorský), Ivanou Korolovou (Alena), Tomášem Smičkou (Pešek), Miloslavem Mejzlíkem (Purkrabí) a Václavem Knopem (Arcibiskup), který inscenaci také režíroval.

Představení s hudbou Karla Svobody vloni vzbudilo velký zájem veřejnosti a 13x zaplnilo nádvoří hradu Karlštejn. Pro velký úspěch se Noc na Karlštejně na středověký hrad letos v létě vrátí, už nyní jsou však všechna představení vyprodána.

Vítězka soutěže "Tvoje tvář má známý hlas" svou divadelní kariéru začala hostováním v brněnském Národním divadle v inscenacích Zpívání v dešti, KristiánDivotvorný hrnec. V pražském Hudebním divadle Karlín nastudovala roli Aleny v muzikálu Noc na Karlštejně. Koncem roku 2005 nastoupila do stálého angažmá v Městském divadle Brno, kde ztvárnila množství rolí v muzikálech, jako například Jesus Christ Superstar, Čarodějky z Eastwicku, Evita, Bídníci, Papežka, Kočky, Funny Girl, Chaplin a dalších. V současné době je k vidění jako Edith Piaf v brněnském hudebním dramatu Vrabčák a anděl nebo v hudební komedii Ať žijí duchové! v pražském Kongresovém centru. Od března by se zde měla představit v muzikálu Rocky.

První nominaci na Cenu Thálie obdržela Hana Holišová už v roce 2004 za roli Aleny v karlínské Noci na Karlštejně a druhou v roce 2012 za úlohu Jany v muzikálu Papežka, kterou proměnila ve vítězství. Potřetí byla nominována za postavu Sophie v představení Mamma Mia! a nyní má šanci získat Cenu Thálie už podruhé, což se dosud podařilo jen Daniele Šinkorové.

zdroj zprávy: Janis Sidovský