Zpráva

Hudební divadlo Karlín ŽIVĚ
vydáno: 24.3.2020
Souboj s pandemií koronaviru, která nedává mnoha profesím možnost pracovat, situace nás tedy donutila, hledat nové, kreativní a užitečné alternativy. De facto během dvou dnů vznikl ve spolupráci partnerů, mezi nimiž je COT media, Hudební divadlo Karlín, TVCOM.cz a Hospodářská komora České republiky, charitativní projekt Hudební divadlo Karlín ŽIVĚ, který má pomoci především seniorům a těm, co se i ně starají, ale také všem ostatním pracovníkům v první linii.

Projekt spojuje umělce a podnikatele. Jeho základní myšlenka je prostá: Když nemohou lidé do divadla, může divadlo za lidmi domů prostřednictvím moderních technologií. A nejenže takový projekt může přinést v současných složitých dnech trochu pozitivní nálady a energie, může i pomoci!

Výtěžek z projektu, který tvoří dobrovolné příspěvky za sledování streamu, bude primárně použit na nákup zdravotnických potřeb a materiálu pro seniory v léčebnách dlouhodobě nemocných, v seniorských domovech a v domovech s pečovatelskou službou. Rozdělování pomoci bude v jednotlivých krajích koordinováno s radními pro sociální péči.

Koronavirus s sebou přinesl celou řadu ekonomických problémů. Zásadním způsobem ovšem sáhnul také na to nejcennější, co máme, na naše zdraví. „A nejde jenom o naše zdraví, ale také o zdraví našich blízkých. Nejohroženější skupinou jsou naši rodiče a prarodiče. Nejhůře na tom jsou naši nejstarší spoluobčané v léčebnách dlouhodobě nemocných, v seniorských domovech, v domovech s pečovatelskou službou. A tak jsme se rozhodli v rámci svých možností přispět svou trochou do mlýna,“ zní z Hudebního divadla Karlín.

Základem projektu je originální kulturní program, streamovaný na internetu. Technickým garantem je jméno společnosti TVCOM.CZ, která je největším poskytovatelem streamů v ČR a vedle sportu se začíná věnovat i kultuře. Již tento pátek (27. 3.) bude od 20:00 hod. odvysílán živě první díl série přímo z jeviště Hudebního divadla Karlín, který obstarají Václav Noid BártaIvou Pazderkovou, v sobotu pak na ně naváže Ondřej Gregor Brzobohatý. Streamy budou poté pokračovat pravidelně každý pátek a sobotu ve 20:00.

Projekt už dnes vytváří platformu pro širší rámec pomoci, do níž se mohou zapojit především podnikatelé. Už v tuto chvíli je v projektu angažováno mnoho významných firem, další se do projektu vstoupit chystají. Díky nim jsou dnes k dispozici rozvážková auta, ale také například palety inkontinenčních plen, sirupy, káva, sušené ovoce a mnohé další. Senioři si však zaslouží a potřebují mnohem více. Určitě s vhodnou pomocí nezapomeneme ani na nemocniční a zdravotní personál, který má náš obdiv.

zdroj zprávy: Tomáš Matějovský