Zpráva

Juraj Herz se vrací na Jezerku s komedií Dědicové
vydáno: 15.3.2016

Divadlo na Jezerce naděluje svým divákům další komediální titul. Současná francouzská hra Dědicové se ihned po svém uvedení v Paříži stala velkým divadelním hitem. Pro pražskou nuselskou scénu ji nazkouší oceňovaný režisér Juraj Herz. Premiéru komedie s názvem Dědicové s Miroslavem Etzlerem v hlavní roli plánují na Jezerce 17. března 2016.


„Není to obyčejná hra, je to černá komedie a takové mám rád," říká o chystané novince Juraj Herz - originální tvůrce, který má na svém filmovém kontě takové snímky jako Petrolejové lampy, Holky z porcelánu, Spalovač mrtvol či Upír z Feratu. Teď se Juraj Herz vrací na Jezerku potřetí, po úspěšných inscenacích Petrolejové lampy a Sklenka sherry zinscenuje komedii Alaina Kriefa Dědicové.


„Přečetli jsme společně asi dvacet pět textů, ale po prvním přečtení komedie Dědicové mně Juraj telefonoval s otázkou, kdy může začít zkoušet," prozradil principál Jezerky Jan Hrušínský. „Ve hře jsou výborné herecké příležitosti a mám radost, že do našeho hereckého souboru poprvé vstoupí Miroslav Etzler," dodal. Herecké obsazení je doplněné Terezou Němcovou, Kristýnou Hrušínskou,Martinem Sittou, Martinou Hudečkovou a dalšími.


Hra začíná tím, že dědicové se sejdou v bytě zesnulého fotografa Pascala. A smutek začne odkrývat různá tajemství. Jak se zdá, poslední vůle neexistuje, a tak rodina bez skrupulí přejde k rabování, protože dědit chtějí všichni! A když se kromě přítelkyně nebožtíka přihlásí ještě milenka, a do toho přijde instalatérka opravovat plynový kotel, začne jít opravdu do tuhého.


Dědicové se představí premiérovému publiku Divadla na Jezerce v režii Juraje Herze 17. března 2016.


Další novinkou Divadla Na Jezerce, která se na jaře začne zkoušet, bude dlouho očekávaný Shylock v režii Radka Balaše s Milanem Kňažkem v titulní roli. Hra bude mít na Jezerce českou premiéru 28. dubna 2016.


zdroj zprávy: Jana Bryndová