Zpráva

Lahodný tenor Limonádového Joea rozezpívá Opavu
vydáno: 27.11.2015
V předvánočním čase přichází Slezské divadlo Opava s premiérou muzikálového projektu podle oblíbené české parodie na westerny. Podílí se na něm zároveň činoherní a operní soubor. Limonádový Joe, pistolník s lahodným tenorem, který se místo whisky napájí Kolalokovou limonádou a na celém divokém západě nemá konkurenci ani v rychlosti tasení koltů, ani v přesnosti střelby, se v opavském divadle inscenuje poprvé.

Poprvé se tu představí i režisér Dominik Beneš, který pochází z Opavy a je absolventem oboru operní režie na DAMU v Praze. V říjnu 2015 debutoval v Národním divadle Praha režií dvou krátkých oper, a to Slavíka (Igora Stravinského) a Jolanty (P. I. Čajkovského). Výpravu scény i kostýmů má na starosti Zuzana Přidalová, která ve Slezském divadle už v sezoně 2013/14 připravila inscenaci Kometa.

V obsazení se můžete těšit na pestrý mix tváří domácích i posil přespolních. Padoucha Horáce alias Hogofoga se všemi třemi zářezy na pažbě svého deringeru se zhostí Martin Valouch, sladkou Winnifred ztvární Tereza Kavecká v alternaci s Terezou Bartošovou. V roli arizonské pěnice Tornádo Lou se představí Katarína Jorda, Šárka Vykydalová a hostující Hana Fialová, nositelka Thálie, která působí v ostravském Národním divadle moravskoslezském. Titulní roli Joa nastudují také osvědčení „ostravští“ hosté – Tomáš Savka a Roman Harok. V dalších rolích se můžete těšit na Martina Táborského jako Abe Honestyho – otce Winnifred, na Michala Stalmacha na Douga, Jakuba Stránského jako Grimpa a ze souboru opery uvidíte Zdeňka Kapla a Alexandra Vovka jako nájemné zabijáky Mexiko Kida a Dakotu Kida. Samozřejmě za spolupráce orchestru, sboru i baletu SDO.