Zpráva

Letní scéna Divadla Na Jezerce
vydáno: 10.2.2021
„Divadlo je vždy formováno jak svými tvůrci, tak konzumenty. V Divadle Na Jezerce se snažíme povýšit konzumenty na partnery, kteří vystoupí z divácké pasivity a zapojí se svým vkusem a inteligencí do divadelního života. Děláme takové divadlo, které počítá se svými diváky jako s dalšími tvůrci děje. A to je jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli nepřistoupit na sterilní on-line vysílání – zato máme v plánu rozehrát v létě 2021 oblíbená představení v originálním prostoru pod širým nebem, a vynahradit tak divákům námi nezaviněnou divadelní odmlku,“ - takový je vzkaz divákům z Divadla Na Jezerce.

Soukromé Divadlo Na Jezerce je součástí kulturního dění v hlavním městě České republiky už 18 let. Je divadlem, jehož návštěvnost se od roku 2017 drží na 97 %. Je také divadlem, které Ministerstvo kultury ČR vyřadilo během koronakrize ze svého pole působnosti s tím, že jde o soukromé divadlo – a taková prý od roku 2020 do kultury nepatří. Počet neodehraných představení na Jezerce je více než 150 a počet těch, kteří si zakoupili vstupenku a kterým stále není možné říct, kdy bude možné znovu otevřít, je přes 30 tisíc. Bezmála 12 měsíců mají diváci DNJ nárok zhlédnout svá zaplacená představení, z nichž některá byla už třikrát přesunuta. „Každý den, kdy nemůžeme hrát, pracujeme v zázemí divadla na tom, aby se na Jezerce divákům po návratu do hlediště líbilo ještě víc!,“ avizuje ředitel divadla Jan Hrušínský.

Divadlo Na Jezerce je připraveno hrát hned, jakmile to bude znovu možné. Všechny nově nazkoušené inscenace už netrpělivě čekají na své diváky – Mašíni, Ze života Čapka, Naprostí cizinci, Gin Game i ostatní hry z neustále se rozšiřujícího repertoáru. Na podzim 2021 na Jezerce představí hit Netflixu After Life Rickyho Gervaise v režii Jana Hřebejka.
.