Zpráva

Muzikál NE/NORMÁLNÍ ohlásil poslední reprízy!
vydáno: 3.3.2020
Broadwayský muzikálový hit ověnčený Pulitzerovou cenou za drama a třemi cenami Tony s názvem NE/NORMÁLNÍ (orig. Next to Normal), autorů Briana Yorkeyho (libreto a texty písní) a Toma Kitta (hudba), které uvádí v české premiéře od podzimu 2019 spolek ar4rent, z. s., nyní oznamuje posledních 5 představení v Divadle Na Prádle, která si rozhodně nenechte ujít!

Broadwayský muzikálový hit ověnčený Pulitzerovou cenou za drama a třemi cenami Tony s názvem NE/NORMÁLNÍ (orig. Next to Normal), autorů Briana Yorkeyho (libreto a texty písní) a Toma Kitta (hudba), které uvádí v české premiéře od podzimu 2019 spolek ar4rent, z. s., nyní oznamuje posledních 5 představení v Divadle Na Prádle, která si rozhodně nenechte ujít!

V režii Martina Vokouna hrají Daniela Šinkorová, Zbyněk Fric, Kateřina Herčíková, Štěpán Komárek, Tomáš Vaněk a Štěpán Klouček, doprovází živá šesti členná kapela pod vedením Kristiny Brachtlové.

Příběh ukazuje čtyřčlennou rodinu z předměstí, která řeší podobně běžné problémy, jako každá jiná. Přesto životy Goodmanových nejsou tak úplně normální. Na začátku hry se zdá, že Diana vede ideální život - je vzdělaná, finančně zajištěná, šťastně vdaná, má dvě dospívající děti. Brzy se však ukáže, že vše není tak, jak se zdá. Diana trpí bipolární poruchou, provázenou úzkostmi, výkyvy nálad a bludy. Její manžel Dan se snaží čelit životnímu zmatku a depresi; dcera Natalie prožívá pocit izolace i začínající románek se studentem hudby Henrym; a syn Gabe slouží Dianě, jako důvěrník a odkaz na šťastnější minulost.

Přes svůj dramatický nádech nabízí hra spoustu odlehčených momentů, výjimečnou hudbu, a prezentuje příběh rodiny s láskou a soucitem. Diváci se tak hluboce vkrádají do myslí a srdcí každé postavy, v nichž najdou i kus sebe.

Emotivní příběh, odvážné téma k zamyšlení a skvělé výkony nejen známých tváří českých muzikálových scén, ale i mladých talentů, se u českého publika setkaly s výrazným ohlasem a ti, kteří dílo již zhlédli, sdílejí své nadšené reakce. Představení navštívila i legenda českého herectví Iva Janžurová, která po jeho zhlédnutí také nešetřila chválou: „Bylo to pěkné, všichni dokonale přesní, téměř všechny zpěváky jsem viděla poprvé a s obdivem! Díky!“

Z pohledu Daniely Šinkorové, představitelky hlavní role matky – Diany Goodmanové, se jedná o jednu z nejtěžších rolí, co kdy hrála a představuje pro ni nejen hereckou, ale i osobní výzvu. Jak též uvádí: „Těší mě, že přináším do společnosti reálný pohled, jak probíhá život osob s duševním onemocněním. Nejen těch, kteří mají osobní zkušenost, ale i jak to prožívá jejich okolí. Mezi lidmi v showbusinessu se pohybuje dost těch, kteří psychickou poruchou v malé, či větší míře trpí. Při přípravě na tuto roli jsem se snažila je pochopit, nastudovat si příznaky, které se objevují navenek, ale i ty co jsou pod povrchem. V osobním životě se velmi zajímám o lidi kolem sebe, díky čemuž jim můžu lépe porozumět.“

Právě díky pohledu na duševní onemocnění, které příběh vykresluje se spolu s muzikálem spustila i doplňková kampaň s názvem #jsemnenoramlni!?, která vyzývá veřejnost k toleranci osob s duševním onemocněním.

Poslední reprízy muzikálu NE/NORMÁLNÍ v Divadle Na Prádle se odehrají ve dnech 18. a 19. března, 8. a 9. dubna a nakonec 28. května. Nenechte si proto tento výjimečný muzikál ujít a navštivte rodinu Goodmanových v Divadle Na Prádle.
Vstupenky od 270 Kč do 590 Kč podle umístění s možností slevy 100 Kč v každé kategorii pro studenty, důchodce a ZTP.
Více informací a online prodej vstupenek na www.nenormalnimuzikal.cz.

www.facebook.com/nenormalnimuzikal/

zdroj zprávy: Markéta Schröcková