Zpráva

Na vánoční procházku s Divadlem Polárka
vydáno: 30.11.2020
Zatímco divadla nedočkavě vyhlížejí čas, kdy jim PES či jiný důvěryhodný zdroj dovolí vpustit do svých sálů diváky, v brněnském Divadle Polárka vznikla na motivy vánočního představení Jak jsem plul ke královně Severu interaktivní procházka po Brně pro rodiče s dětmi.

V čase, kdy všichni trávíme kvůli práci či škole neobvykle mnoho času před obrazovkami, připravilo Divadlo Polárka pro své diváky venkovní a bezkontaktní program. Od 5. prosince se mohou malí dobrodruzi se svými rodiči vydat po Brně hledat hvězdu královny Severu, která plní přání. Na sedmi stanovištích dostanou pomocí QR kódů různé úkoly a hádanky, které jim pomohou nejen najít správnou cestu, ale také si prožít příběh inspirovaný lotyšskými bájemi. Když nemůžete do divadla, přijde divadlo za vámi.

Pro zapojení do příběhu stačí vybavit se chytrým telefonem s aplikací na čtení QR kódů, podívat se na web Divadla Polárka, kde naleznete první instrukci a vyrazit do ulic Brna. Procházka je dlouhá necelé tři kilometry, ale není nutné absolvovat ji v celku. Pokud by pak “diváci” chtěli divadlo podpořit či mu jen symbolicky poděkovat za svůj zážitek, budou si moci koupit virtuální vstupenku. Pomohou tak Divadlu Polárka přečkat těžké časy a dále tvořit.

Inscenace Jak jsem plul ke královně Severu režisérky Juliány Vališkové a lektorského týmu Malého vozu Divadla Polárka měla premiéru na začátku loňského adventu. Zájem o inscenaci-bojovku pro děti a jejich rodiče byl tehdy veliký. Letošní bezkontaktní verze sleduje sice podobnou příběhovou linku, ale vzhledem k výrazně odlišnému charakteru projektu přichází s úplně novými hrami a úkoly.

Za svými zavřenými dveřmi Divadlo Polárka nijak nezahálí. Divadelní skřítek Můjtysvět vydává na svém facebookovém profilu krátká videa suplující nedělní herecké workshopy, v nichž lektoři zprostředkovávají dětem různé jevištní dovednosti, či model divadla s vystřihovacími loutkami. A již brzy se začnou chystat i nová představení.

Cesta za královnou Severu
interaktivní procházka vánočním Brnem pro rodiny s dětmi
Autor: Juliána Vališková
Spolupracovali: Petr Theodor Pidrman a Karolina Ondrová
Vizuál: Štěpán Žampach
Ilustrace: Jitka Hlaváčová
Hudba: Jan Laichman
Videa: Marek Salamon
Osvětlení: Michal Mitro
Programátor webu: Martin Winkler

5. prosince 2020 - 3. ledna 2021 v Brně
5+ pro rodiny s dětmi


zdroj zprávy: Natálie Pelcová

Další zprávy