Zpráva

Premiéra autorské pohádky Princezna na ocet
vydáno: 18.10.2018
Divadelní společnost Indigo Company, která je stálým hostem Divadla pod Palmovkou, nyní rozvíjí svoje působení na další scéně - Komorní Fidlovačce. V sobotu 20. října představí na jejím jevišti původní českou pohádku Princezna na ocet scénáristky Jany Ozorákové s autorskou hudbou Tomáše Kůgela. Režisérsky debutuje mladý talentovaný herec Ondřej Rychlý.

„Mým snem bylo vždy věnovat se režii. Rád bych se v budoucnu ubíral touto cestou i nadále. Opravdu si vážím skutečnosti, že mám možnost zrežírovat tuto autorskou pohádku. Celé zkoušení pro mě byla velká zkušenost a probíhala v tak hezké atmosféře, že se to dle mého názoru, musí odrazit i na jevišti. Věřím, že se nám podařil vytvořit dobrodružný příběh, který děti i rodiče potěší, dojme a možná někdy i rozesměje. Protože když Vám něco vypráví babička, tak je to vždy zážitek, natož když jde o babičku čertovskou!“ (Ondřej Rychlý)

O inscenaci Princezna na ocet
Autor: Jana Ozoráková
Režie: Ondřej Rychlý
Výprava: Heidi Hornáčková
Hudba: Tomáš Kůgel
Pohybová spolupráce: Lilian Fischerová

Hrají:
Princezna Josefínka: Jana Trojanová
Anička Kašpárková/ Belzezubka: Lilian Fischerová
Satanda/Luciferda/Král: Ondřej Dvořák / Viktor Zavadil

Premiéra: 20. 10. 2018 od 15.00 Komorní Fidlovačka
Nejbližší reprízy: 20. 10. 2018 od 15.00 Komorní Fidlovačka
2. 12. 2018 od 15.00 Komorní Fidlovačka


Anotace: Bylo, nebylo, byla jedna princezna Josefínka, třináctá dcera pana krále. Ta, na kterou už nezbyl vůbec žádný ženich ani věno a ona měla zůstat doma na ocet. Ale copak to jde, aby princezna byla na ocet? Josefínka to tak rozhodně nenechá.
Přijde se podívat na původní českou pohádku s odvážnými dívkami, veselými čerty a spoustou písniček. A třeba se dozvíte i to, jak se čerti připravují na Mikuláše a o čem jim vypráví čertovská babička.

O divadelní společnosti Indigo Company
Indigo Company je nezávislá divadelní a umělecká společnost, která zahájila činnost v roce 2013. Zakladatelky společnosti jsou herečky Jana Trojanová a Lilian S. Fischerová. Indigo Company se zabývá produkcí vlastních divadelních projektů a jejich uváděním po celé České republice. Dále pořádá taneční workshopy, literárně-hudební pořady, scénická čtení, besedy s významnými osobnostmi českého kulturního života a také benefiční komponované pořady a koncerty.