Zpráva

Rezidenční výzvy Jihočeského divadla
vydáno: 5.10.2019
1. REZIDENCE PRO MLADÉ TVŮRCE V JIHOČESKÉM DIVADLE

Činohra Jihočeského divadla v Českých Budějovicích vypisuje rezidenční spolupráci pro mladý umělecký tým nebo nezávislý soubor. Rezidence se uskuteční na jaře 2021 (datum premiéry 23. dubna) ve studiovém prostoru Na půdě.
Studiový prostor je určen pro klubové publikum, většinou v něm uvádíme současné hry, dramatizace současné beletrie nebo autorské projekty. Ve specifických případech i zajímavé režijní interpretace starších látek. Vzhledem k velikosti (kapacita 80 – 100 míst) je vhodný pro projekty s komorním obsazením (1 až 6 herců).

Podmínky:
Přihlásit je možné dramaturgicko-režijní koncept nebo koprodukční projekt.
V prvním případě prosím krátce představte tvůrčí tým (autor, režisér, případně dramaturg, výtvarník, skladatel, choreograf apod.) a námět / titul, na kterém byste chtěli pracovat. Zajímá nás zejména to, co na tom tématu zajímá vás a jak byste k němu chtěli přistoupit. Můžete (ale nemusíte) přiložit návrh obsazení.
Ve druhém případě prosím navíc představte koprodukční subjekt a jak byste si představovali spolupráci (tj. zda by titul vznikl pouze pro JD, nebo zda byste počítali s uváděním i jinde, jak si představujete financování a jak by vypadalo obsazení, přičemž je z provozních důvodů požadováno, aby minimálně polovinu obsazení tvořili členové činohry JD).
Termín uzávěrky: 31. 11. 2019
Termín ukončení výběrového řízení: první polovina ledna 2020
Více informací na jaroslav.kukral@jihoceskedivadlo.cz.

2. MALÉ DIVADLO VYPISUJE REZIDENČNÍ VÝZVU PRO MLADÉ INSCENAČNÍ TÝMY

Hledáme inscenační tým, který by v sezoně 2020/2021 připravil autorskou inscenaci pro Malé divadlo Jihočeského divadla a jeho herecký soubor.
Podmínkou je zacílení na dětského diváka a projekt na míru Malému divadlu, který bude reprízovatelný po dobu několika sezón.
Nabízíme standardní platové ohodnocení a profesionální podmínky pro realizaci v Malém divadle.

Své projekty a případné dotazy zasílejte na janek@roxy.cz do 1. 1. 2020.
Projekt by měl obsahovat složení inscenačního týmu a dramaturgicko-režijní koncepci projektu.
Termín realizace: prosinec 2020 - únor 2021 v Českých Budějovicích

zdroj zprávy: Jihočeské divadlo