Zpráva

Stanislav Zindulka se loučil s Divadlem Bez zábradlí
vydáno: 2.1.2019
Herec Stanislav Zindulka se na Silvestra loučil s Divadlem Bez zábradlí. Divácky oblíbenou komedii z prostředí politiky Jistě, pane premiére odehráli herci Dana Morávková, Josef Carda a samozřejmě principál Karel Heřmánek v poslední den roku dokonce třikrát před vyprodaným hledištěm.

„Rozhodli jsme se pro velký zájem přidat reprízy, protože až do března máme na toto představení téměř vyprodáno,“ sdělila manažerka divadla Hana Heřmánková a dodala: „Pan Zindulka bezesporu patří k hereckým velikánům a pro nás to byla čest, že i v našem divadle několik let účinkoval. Přejeme mu především zdraví a zasloužený odpočinek.“

Stanislav Zindulka odehrál téměř 300 divadelních rolí. Po studiích na DAMU v roce 1955 nastoupil do angažmá do Hradce Králové, poté hrál v brněnském Divadle Bratří Mrštíků až do konce osmdesátých let. Během toho učil na brněnské konzervatoři. Mezi jeho žáky byla např. Dagmar Veškrnová, Libuše Šafránková nebo Oldřich Kaiser. Po revoluci se přesunul do Prahy, a to do Městských divadel pražských, posléze do Činoherního klubu, kde je ve stálém angažmá do dnešních dnů. Stanislav Zindulka je držitelem Českého lva za vedlejší roli ve filmu Babí léto a držitelem Thálie, kterou získal v roce 2016 za celoživotní činoherní mistrovství.

Divadlo Bez zábradlí byla po dlouhá léta jedna ze scén, kde pravidelně hostoval. Šlo například o inscenace Tango Slawomira Mroźka, muzikál Cikáni jdou do nebe nebo o již zmíněnou politickou satiru Jistě, pane premiére. Právě s rolí velvyslance Kumranistánu se loučil jak se starým rokem, tak s působením na této scéně.

zdroj zprávy: Divadlo Bez zábradlí