Zpráva

Ústředna78 (telefonický happening)
vydáno: 19.10.2020
Cirk La Putyka zřídil v prázdných Jatkách78 telefonní ústřednu se členy souboru. „Dobrý den, dovolali jste se do Ústředny78 - speciálního telefonického happeningu Cirku La Putyka a Jatek78...,“ takové oznámení uslyší ti, kdo v pondělí 19. října mezi 18 - 20 h. zavolají na telefonní číslo 245 007 117. Po úvodu pak budou volající přepojeni na některého z šesti herců, hudebníků a bavičů ze souboru Cirk La Putyka, se kterým si mohou popovídat, nechat se pobavit, rozveselit se či probrat cokoliv jiného. Telefonní hovor je omezen na 7 minut a obsah zůstává čistě na volajícím a volaném. Hovory, jak jsou všichni na začátku upozorněni, jsou nahrávány a živě formou mixu vysílány během videostreamu z happeningu na sociálních sítích souboru a divadla.

„Telefonický happening, Ústředna78, je další z projektů Cirku la Putyka ve spolupráci s Jatka78 reagující na současná koronavirová opatření, která neumožňují realizaci a tvorbu živých kulturních událostí,“ vysvětluje principál souboru Rosťa Novák ml. „Smyslem akce je pobavit, rozveselit, zahřát u srdce, zazpívat, pokecat si, cokoliv je možné. Můžete zavolat svým oblíbeným hercům a ptát se jich úplně na cokoliv, co vás napadne - co přes den dělali, jaké je jejich oblíbené jídlo, anebo chtít slyšet vlídné slovo, vtip, pohádku. Je to jenom na vás, s čím přijdete,“ doplňuje Novák.

V pondělí 19. října se k telefonům posadí Jan Holík, Adam Joura, Jiří Kohout, Helena Nováčková, Jana StárkováZbyněk Šporc. Akce by se měla opakovat i v příštích týdnech. Na programu divadla bude každou neděli. „Budeme oslovovat osobnosti ze společenského, kulturního i sportovního světa,“ uzavírá Rosťa Novák.

Cena telefonického hovoru je dle tarifu volajícího. Videostream probíhá v rámci platformy (A)sleep, která od 12. října nonstop vysílá z prázdného sálu divadla Jatka78.

Více informací na www.laputyka.czwww.jatka78.cz.
.