Zpráva

V Chebu se chystá premiéra kanadské komedie
vydáno: 5.1.2018
První premiérou Západočeského divadla v Chebu v roce 2018 bude komedie kanadského hitmakera Norma Fostera s provokativním názvem Sex na vlnách. Šest navzájem propletených epizod, odehrávajících se během jedné noci v jednom městě, se bude uvádět v komorním prostoru studia D. Kvůli malé kapacitě sálu se proto se jako obvykle uskuteční dvě premiéry – v pátek 12. a v sobotu 13. ledna, obě od 19 hodin.

Sex na vlnách je napsán pro divadlo poměrně nezvyklou formou. Šest epizod je navzájem propojeno jednotlivými postavami, které v některých příbězích samy vystupují, v jiných se o nich jen hovoří. Další osoby zná divák pouze z doslechu, ovšem jejich jméno se objevuje tak často, že spoluvytvářejí spletitou pavučinu vztahů. Její rozplétání může být neuvěřitelně zábavnou hrou, kterou Norm Foster divákům připravil. Je třeba být neustále ve střehu, aby si mohl člověk odpovědět na otázky: Kdo je čí co? A kdo byl s kým kde?

I přes svůj název není Sex na vlnách hrou nijak skandální, nahota či otevřené sexuální scény se na jevišti neobjevují. Tělesná láska je v textu naopak vnímána jako intimní vyjádření citu, a to i v podání postav, od kterých by to divák nečekal – rockové hvězdy, tanečnice u tyče nebo podomního zloděje. I přesto je ovšem hra plná slovního i situačního humoru.

Na scéně chebského studia d uvidíte Pavlu Janiššovou, Vladimíru Vítovou, Davida Beneše a Vuka Čelebiće, které doplní nová posila hereckého souboru Západočeského divadla Petr Németh. Každý z pětice herců se navíc představí hned v několika naprosto odlišných postavách, které pomáhají dotvořit i výrazné kostýmy Lucie Wildtové. Ve scéně častého spolupracovníka chebského divadla Karla Čapka a v režii uměleckého šéfa souboru Zdeňka Bartoše půjde již o 4. premiéru sezóny (Ne)sourodých dvojic.

Po premiérovém víkendu 12. a 13. ledna je možné vidět Sex na vlnách v reprízách ve středu 17. ledna od 19 hodin nebo v úterý 23. ledna od 17 hodin.

zdroj zprávy: Martina Pokorná