Zpráva

V září se na Komorní Fidlovačce usadí tři tučňáci
vydáno: 13.9.2018
Co se stane, když se na Noemovu archu rozhodnou nastoupit ne dva, ale rovnou tři tučňáci? Pohoda, pohroma nebo potopa? To se diváci dozví již 20.9. v Divadle Na Fidlovačce, které otevírá novou sezónu v prostorách Komorní Fidlovačky premiérou rodinné pohádky Tučňáci na Arše spisovatele Ulricha Huba. Režie se chopil režisér Tomáš Svoboda, v hlavních rolích se objeví Angelika Sbouli, Milada Vyhnálková, Gustav Hašek a Karel Jirák.

Velká potopa je tu a na Noemově arše platí přísné a nepřekročitelné pravidlo - od každého druhu se mohou plavit jen dva. Co když se ale trojice přátel - tučňáků nehodlá rozdělit ani v tento okamžik? Co se stane s černým pasažérem? Neodolatelná komedie pobaví a dojme jak dětské, tak dospělé diváky.

Spisovatel Ulrich Hub se narodil v roce 1963 a patří k nejvýznačnějším současným německým dramatikům. Je držitelem mnoha literárních a divadelních ocenění, píše divadelní hry a knihy především pro děti. Patří k těm autorům, jejichž tvorba zaujme děti i jejich rodiče. Mezi jeho nejvýznamnější díla patří knihy Poslední ovečka, Lišky nelžou, a právě divadelní hra Tučňáci na arše.

Režie inscenace se chopil renomovaný režisér Tomáš Svoboda, jehož tvorbu můžete obdivovat jak na divadle (Blonďatá Bestie), tak ve filmu (Dvě nevěsty a jedna svatba, Hodinový manžel). „Tři tučňáci se pohádali, porvali a urazili, přišla holubice a říká jim, že dva z nich se dostanou na Archu, kterou sestavil nějakej Noe. A ti tři pohádaní a porvaní a uražení najednou zjistí, že se mají rádi… a o tom teď děláme pohádku v Divadle Na Fidlovačce, kde se všichni pohádali, porvali a urazili, aby zjistili, že se vlastně mají rádi.“

Přijďte do Divadla Na Fidlovačce zahájit již jeho 20. divadelní sezónu! Noemova archa bude vyplouvat z prostor Komorní Fidlovačky ve čtvrtek 20.9. v 19:00, veřejná generálka již 19.9. v 10:30.

zdroj zprávy: Eliška Pinďáková

Další zprávy