Zpráva

VyšeHrátky zahajují předprodej
vydáno: 1.8.2018
Letní prázdniny dospěly do své poloviny, letos je však první týden v září opět prodlouží festival pro děti a jejich rodiče VyšeHrátky! Tento rok nabídne dvojnásobný počet pohádek, workshopy, off-program a samozřejmě původní divadelní bojovku s podtitulem Vítejte v Československu! Festival se uskuteční v termínu od 3. do 12. září. Ve všední dny bude probíhat v dopoledních hodinách divadelní bojovka pro školy, víkendový program pro veřejnost se odehraje od pátku 7. do neděle 9. září 2018. Vstupenky již v prodeji!

VyšeHrátky letos budou spojeny s oslavami 100. výročí založení Československa. V rámci každoročního programového taháku festivalu – tedy původně inscenované divadelní bojovky přímo pro daný ročník festivalu – se vrátíme do roku 1918 a společně založíme nový stát! Účastníci bojovky dostanou za úkol vydobýt státní suverenitu, získat území, vytvořit nezaměnitelné státní symboly a mnoho dalšího. Stát není samozřejmost a letos se na vyšehrátkovské divadelní bojovce dozvíte, co všechno je k jeho založení potřeba!

Dvojnásobná programová nabídka
Kromě divadelní bojovky, kterou ve všední dny hrajeme pro školy a v neděli 9. září od 16.00 na závěr festivalu také pro veřejnost, letos VyšeHrátky nabídnou opravdu nabitý program. A to doslova! Z původních 10 pohádek uváděných v rámci víkendového programu v loňském roce jsme letošní nabídku rozšířili na více než dvojnásobek! Během víkendu od pátku 7. do neděle 9. září 2018 se tak můžete těšit na více než 20 pohádek. Opravdu bude z čeho vybírat.

Program pro děti všech věkových kategorií
„Na základě dramaturgické koncepce se snažíme o co největší rozptyl pohádek tak, aby si na VyšeHrátkách přišel na své opravdu každý dětský divák. Nabídneme tedy pohádky pro děti každého věku – od tří, čtyř, pěti i šesti let výše. Nebude chybět ani dvojí uvedení představení pro batolata ve věku od 10 měsíců do 3 let a naše tradiční divadelní bojovka pro děti vě věku 3. - 8. třídy základní školy, která celý festival uzavře,“ doplňuje informace o programu umělecká ředitelka festivalu Agáta Charvátová.

Celodenní program aneb Přijďte kdykoliv!
To samozřejmě není všechno! Chybět nebudou ani workshopy různého zaměření a unikátní off-program v podobě plenérové herny, původních výtvarných dílen vytvořených speciálně pro festival, oblíbené čtení slavných maminek, tatínků, tetiček a strýčků a mnoho dalšího! Ať přijdete během víkendu kdykoliv, na VyšeHrátkách bude vždy co dělat!

Festival VyšeHrátky 2018 se koná od 3. do 12. září v prostorách Královské akropole na pražském Vyšehradě. Ve všední dny se v dopoledních hodinách hraje divadelní bojovka pro školy, víkendový program pro veřejnost proběhne od pátečního odpoledne (7. září) do neděle (9. září). Vstupenky na placenou část programu je možné zakoupit online na www.goout.cz, případně v kamenných prodejnách sítě GoOut. Od pátku 7. do neděle 9. září bude pokladna otevřena také ve festivalovém areálu. Více informací naleznete na www.vysehratky.cz.

O festivalu VyšeHrátky
Festival VyšeHrátky pořádá od roku 2004 vždy na začátku září Studio DAMÚZA o.p.s. ve spolupráci s NKP Vyšehrad. VyšeHrátky jsou interaktivní festival se zaměřením na loutkové a autorské divadlo a hravě vzdělávací aktivity pro širokou veřejnost odehrávající se na Královské a knížecí akropoli Vyšehradu. Program se zaměřuje především na skupinu rodičů, kteří chtějí aktivně trávit volný čas se svými dětmi a na školní kolektivy. Snaží se tvořit alternativu ke konzumním akcím s „pouťovým“ programem. Projekt po celou dobu své existence stojí na principu propojování umění, hry a vzdělávání. Hlavní důraz je kladen na podněcování fantazijního a tvůrčího pohledu na svět, aktivní přístup diváka-partnera, zprostředkování mezigeneračního rozhovoru a podporu tvorby studentů uměleckých vysokých škol.


zdroj zprávy: Daniel Brátka

Další zprávy