Zpráva

WTF?! pošesté
vydáno: 26.4.2017
Herci z proslulého libereckého uskupení F. X. Kalby, punkové odnože Divadla F. X. Šaldy, se sice rozutekli do jiných angažmá, ale i letos se vrací na místo činu, aby už pošesté připravili festival WTF?!

Letošní ročník WTF?! – festivalu současného divadla startuje již v pátek 5. května a provalí se celým víkendem v libereckém Malém divadle. Organizátoři slibují jednu z největších kulturních událostí roku v Libereckém kraji. Během třídenní akce se divákům představí na třicet uměleckých projektů a souborů nejen z České republiky.

„Podařilo se nám získat pár inscenací, které bodují na domácích i zahraničních festivalech. Doporučuji třeba hru Small Town Boy oceňovaného pražského divadla Letí. Je to kus, který má zatraceně co říct a říká to svéráznou, velmi působivou formou. Ze Slovenska jsme natáhli hru KÚPALISKO, kterou se se slávou otevřelo Nové divadlo v Nitře. A taky se moc těším na inscenaci Nevím ze Studia Rubín. Hru jsem nedávno viděl a publikum přímo vybuchovalo smíchy,“ říká jeden z organizátorů festivalu WTF?! Tomáš Dianiška, který na WTF?! představí svou novinku JAK SBALIT ŽENU z Divadla pod Palmovkou.

Mezi další taháky patří populární parta Vosto5, divadelní společnost Masopust, působící jako stálý host Divadla Na zábradlí, nebo známý komik Pavol Seriš.
„Na festivalu dokonce proběhne premiéra cirkusu UHNI, HRAJU dvou hereckých divočáků Hombres. Z Gerhart-Hauptmann-Theater přijede hra SEXTET aneb ROMANA A JULIAN. Připraveny jsou i menší divadelní projekty, koncerty a noční party´s. Bude to jízda!,“ pokračuje Dianiška.

Neděle bude tradičně patřit pohádkám, aby si festival současného divadla užili všechny generace. Kromě pohádek budou nachystány i dílničky pro prcky.

Vstupenky jsou již v prodeji – jak celodenní, tak na jednotlivá představení. Kompletní program najdete na www.saldovo-divadlo.cz nebo na facebooku Šaldova divadla.

zdroj zprávy: Jakub Kabeš