Zpráva

Muzikál Rocky odstartuje v březnu 2017
vydáno: 16.10.2016
Muzikál ROCKY na motivy kultovního filmu se Sylvesterem Stallonem, vstoupí na scénu Kongresového centra Praha 3. března 2017. Legendární příběh o životní šanci a osudové lásce produkuje tým české verze Mamma Mia! ve spolupráci se Stage Entertainment. V hlavní roli se budou alternovat Kryštof Michal, Jan Kříž a Peter O. Pecha. Předprodej vstupenek začíná v pondělí 17. října 2016.

Rocky je strhující příběh outsidera, který dostal šanci a zvítězil sám nad sebou. Předlohou k muzikálové verzi se stal Oscarem oceněný nejlepší film roku 1976, jež odstartoval kariéru Sylvestera Stalloneho. „Jsem nadšený, že se můj původní příběh bude odehrávat na velkém jevišti,“ prohlásil Stallone na světové premiéře muzikálu Rocky v Hamburku. „Příběh Rocky je velmi podobný mému životu – začínal jsem s ničím a den co den bojoval o role a uznání. Svoje pocity jsem dal do těla boxera aniž bych měl tušení, že milióny lidí na celém světě to prožívají stejně,“ vysvětlil herec a autor scénáře, který se díky Rockymu stal globální hvězdou.

V titulní úloze se poprvé v muzikálu představí zpěvák Kryštof Michal. „Dvacet let jsem nabídky z muzikálového prostředí odmítal. Nikdy jsem se moc necítil jako muzikálový typ a byl jsem šťastný, že mám kapelu (kdysi Support Lesbiens, dnes Portless), které to šlape. Ale takováto nabídka se odmítnout nedá... vždyť Rocky byla jedna z ikon našeho mladí! Možná na mě ta role celou dobu čekala,“ vysvětlil zpěvák, který se v mládí připravoval na kariéru vrcholového sportovce.

Inspirující příběh o odvaze a vytrvalosti umocňuje originální hudba včetně hitparádových hitů „Eye of the Tiger“, „Fight from the Heart“„Gonna Fly Now“, které byly nominovány na Oscara za nejlepší filmovou píseň. Velkolepou podívanou graduje vedle světelných efektů především unikátní scénografie, která v českých muzikálech dosud nebyla k vidění.

Muzikál ROCKY měl světovou premiéru v hamburském Operettenhaus a sklidil pozitivní recenze. Na základě německého úspěchu byl v dubnu 2014 uveden na newyorské Broadwayi, kde získal 4 nominace na cenu Tony, z nichž jednu – za originální scénografii – vyhrál. Tři ocenění obdržel také v rámci prestižních Drama Desk Award a Outer Critics Circle Award, na dalších 14 trofejí byl nominován.

Původní hudbu muzikálu ROCKY zkomponoval Stephen Flaherty, texty napsala Lynn Ahrens, slavný tandem oceněný Tony a který 2x nominován na Oscara. Autorem libreta je Thomas Meehan, který rovněž napsal předlohy k muzikálům The Producers a Hairspray. Autorem českých textů je Michael Prostějovský, jenž napsal slova k domácím verzím muzikálů Jesus Christ Superstar nebo Evita.

Muzikál uvede společnost Dark Style Agency, která též stojí za muzikálem Mamma Mia!, v licenci společnosti Stage Entertainment, jež je jedním z nejvýznamnějších světových producentů v zábavním průmyslu.

Předprodej vstupenek bude zahájen v síti Ticket Art v pondělí 17. října 2016.

zdroj zprávy: Janis Sidovský