Zpráva

PRAGUE FRINGE
PRAGUE FRINGE slaví 15. narozeniny
vydáno: 20.5.2016
V pátek 27. května bude představením Scale zahájen již 15. ročník PRAGUE FRINGE festivalu. Tento nekomerční kulturní projekt přiváží do Prahy mladé, začínající umělce a soubory z celého světa: kromě evropských zemí, jako jsou například Skotsko či Nizozemsko, budou v Praze i zástupci Jižní Afriky, Japonska, USA nebo Mexika. Diváci si během 9 festivalových dnů mohou vybrat z 273 představení / 52 inscenací. Bohatý program nabídne žánry klasické i netradiční, od divadla a komedie přes kabaret, tanec, hudbu až po performance, loutky či pantomimu.

Délka představení se obvykle pohybuje mezi 45 až 60 minutami, takže divák může během jediného večera zhlédnout i 5 různých produkcí velmi odlišného pojetí.

„PRAGUE FRINGE festival začal před 15 lety jako malý projekt nadšenců – během čtyř dnů se odehrálo 12 představení a prodalo se 400 vstupenek. Vlastně jsme tenkrát ani nevěděli, jestli je to úspěch, nebo propadák,“ říká zakladatel a ředitel festivalu Steve Gove. „Dnes jsme nesmírně hrdí na to, že si čeští i zahraniční diváci festival zamilovali a že se z něj za těch 15 let stal vyhledávaný kulturní event, který má své renomé. Pražský festival má totiž stejnou atmosféru jako míval slavný FRINGE v Edinburghu v šedesátých letech – je komorní, zábavný a přátelský,“ dodává Steve Gove.

Festivalová představení se budou hrát v prostorách Malostranské besedy, hotelu Golden Key a dále na jevištích Divadla Inspirace, A Studia Rubín, Divadla Kampa, Divadla Na Prádle, Kavárny 3+1 a v La Loca Music Bar and Lounge – Mosaic House.

Více informací se dozvíte na webu http://www.praguefringe.com, na Twitteru, Facebooku a Instagramu.

O PRAGUE FRINGE festivalu
Eklektický mix divadla, komedie, hudby, tance a poezie se koná pravidelně každý rok na konci května na několika jevištích na Malé Straně v Praze - Fringe festivalová extravaganza je něco, na co jen tak nezapomenete. Během 9 festivalových dní je k vidění práce stovek umělců z celého světa, kteří přijíždějí do Prahy s tradičními i experimentálními představeními. Každý rok se na Malé Straně odehraje na 200 představení 40 různých divadelních show. Hraje se každý den od pozdního odpoledne do pozdního večera, kdy se všichni návštěvníci scházejí spolu s vystupujícími umělci ve Fringe klubu, kde pokračuje zábava do brzkých ranních hodin.

zdroj zprávy: Michaela Průchova