Zpráva

Uniknout vlastní minulosti?
vydáno: 18.2.2018
Igor Bareš, jako Paul Célimare, bude unikat minulosti ve francouzské komedii Miláček Célimare, kterou připravuje Divadlo Na Fidlovačce. K režii inscenace byl přizván Ivan Krejčí, umělecký šéf ostravské Komorní scény Aréna. Úspěšný režisér se tak opět představí v Praze. Na první premiéru se mohou diváci těšit v pondělí 5. března 2018.

Jako Paul Célimare se měl původně představit jiný herec, ten se však z důvodu úrazu musel role vzdát. Představení, které se již zkoušelo, zachránil Igor Bareš, který přijal nabídku vedení divadla a roli Célimara převzal.

„Abych se přiznal, nejraději mám tragikomedie, ale dobrá komedie má svůj půvab a její smích je očistný, neboť se smějeme tomu horšímu v nás. Labiche uměl psát krásné komedie. Miláček Célimare je jednou z nich, její strojek neomylně běží a nenechá hlavního hrdinu vydechnout. My sledujeme, jak se snaží utéct své minulosti a jeho úprk je hodně zábavný. Doufám, že divák se bude bavit, tak jako jsme se bavili my. Rád bych poděkoval speciálně Igorovi Barešovi, že převzal roli Célimara za rozjetého zkoušení a zachránil nás, a ještě k tomu krásně,“ sděluje s úsměvem režisér Ivan Krejčí.

Miláček Célimare je fraška (v originále označena jako comédie-vaudeville), kterou dramatik Eugène Labiche a libretista Alfred Delacour napsali již v roce 1863. O sto let později, v roce 1964, se dočkala i své filmové verze, což dokazuje, že si hra svého diváka dlouhodobě získala. Úpravy a režie pro uvedení Miláčka Célimare v Divadle na Fidlovačce se ujala sehraná dvojice z ostravského divadla Aréna: dramaturg Tomáš Vůjtek a režisér Ivan Krejčí. Kromě Igora Bareše se v dalších rolích mohou diváci těšit na Barboru Mošnovou, Daniela Rouse, Jakuba Slacha, Sandru Pogodovou, Ctirada Götze, Jakuba Albrechta nebo Gustava Haška.

První premiéra se v Divadle na Fidlovačce uskuteční v pondělí 5. března 2018 v 19:00, druhá premiéra v neděli 11. března v 15:00.

zdroj zprávy: Jana Myslivečková