Zpráva

SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2014 začíná
vydáno: 8.4.2014
24. ročník Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER 2014 dnešním dnem začíná v Brně! V brněnských divadlech se od dnešního dne – tedy od 8.4. do soboty 12.4. budou setkávat studenti divadelních škol z celého světa.

V hlavním programu festivalu se představí 12 divadelních škol z 10 zemí světa – z Polska, Rakouska, Slovenska, Německa, Skotska, Slovinska, Ruska, Belgie, Itálie a České republiky, které budou představeny na zahajovacím ceremoniálu v úterý v 15:00 v Divadle na Orlí. V tomto roce však festival nekončí závěrečným ceremoniálem, na konci dubna je připraven festivalový epilog v podobě představení studentů z francouzské školy ENSATT.

Na slavnostním závěrečném ceremoniálu budou odbornou porotou nejpozoruhodnější výkony oceněny soškou Marta a nově také studentskou cenou E:UTSA. V odborné porotě letos usedne Kristina Žantovská a Filip Nuckolls z České republiky, Christine Richier a Frédéric Poty z Francie a Jussi Kareinen z Finska. V rámci studentské poroty do Brna přijedou studenti Andrey Zagorodnikov, Laura Guhl, Egle Kizaite, Mateusz Korsak a Mira Askelund.

Další linii programu tvoří offprogramová představení, která budou prezentovat tvorbu studentů Divadelní fakulty JAMU. Festivalové večery zaplní Encounter Nights, které se letos konají v klubech Livingstone, Kavárna Trojka a největší Meeting Point Party v klubu Melodka, kde vystoupí skupina The Prostitutes. Všechna představení hlavního programu se letos odehrají v Divadelním studiu Marta, v Divadle na Orlí / Hudebně-dramatické laboratoři JAMU, dále v Divadle Husa na provázku, v HaDivadle a také na půdě Divadelní fakulty JAMU.

Celý program začne zahajovacím ceremoniálem, který se uskuteční 8.4. od 15:00 hod v Divadle na Orlí. Každý den budou od 9:00 probíhat na DIFA JAMU komentované Diskuze se snídaní. Celý festival zakončí Závěrečný ceremoniál, který proběhne poslední den festivalu – tedy v sobotu 12. 4. od 18:00 v Divadle Husa na provázku. Program festivalu je k dispozici na webových stránkách festivalu http://www.encounter.cz/index.php?p=casovy-program.

Vstupenky na jednotlivé inscenace hlavního programu a na Meeting Point Party jsou od pondělí 7.4.2014 k zakoupení ve festivalovém Infocentru, které se již tradičně bude nacházet v prvním podlaží budovy Divadelní fakulty JAMU (Mozartova 1, 602 00 Brno) a otevřeno bude každý festivalový den od 9.00 do 21.00. Vstupenky na offprogramová představení jsou zdarma a budou k dostání rovněž na Infocentru. Zakoupit je možné i offprogramovou pásku, která platí na Encounter nights (kromě Meeting Point Party), dále páska zaručuje slevu na propagační předměty a obědy ve vybraných restauracích. V Infocentru budou rovněž k dispozici veškeré festivalové materiály a propagační předměty letošního ročníku.

Více o festivalu, včetně časového programu, se dozvíte na webových stránkách www.encounter.cz nebo můžete aktuální dění sledovat na facebookové stránce festivalu www.facebook.com/setkani. Festivalová videa přináší youtube kanál TVEncounter.


zdroj zprávy: Karolína Gumulcová