Zpráva

Sobotní slavnostní večerní premiérou pro veřejnost (8.10.2016) se na svět definitivně vylíhne nové představení Naivního divadla Liberec nazvané Komáři se ženili aneb Ze života obtížného hmyzu. Celý repertoár této přední české loutkové scény se hemží postavami ze zvířecí říše, ale až v tomto kusu se dočkají své hvězdné chvíle i zástupci této drobné fauny, a to jmenovitě komáři. A aby toho nebylo málo, na scéně hlavní aktéry doprovodí i další zástupci hmyzu, jemuž lidstvo tak nepěkně říká „obtížný“: blechy, ovádi, klíšťata. Ano, i tito tvorové mají právo na svou pohádku pro děti.

Tuto novou rodinnou pohádkovou komedii, jež využívá kombinaci divadla masek a filmových projekcí mají na svědomí autor Vít Peřina (v NDL např. Budulínek) a plzeňský loutkář Tomáš Dvořák (podepsaný například pod tituly Labutí jezírko, Alibaba a čtyřicet loupežníků) v roli režiséra. O výpravu se postaral Marek Zákostelecký (Loutky hledají talent) a hudbu složil Miroslav Ošanec (Písmenková polívka).

K ději a diváckému zacílení uvádí dramaturg divadla Vítek Peřina: „Tento pohádkově - bláznivý divadelní kus ze života krvesajek je určen nejen dětem od 6 let, ale i dospělým každého věku. Pro všechny diváky bude zajisté atraktivní i to, že se na jevišti se po delší době předvede kompletní soubor Naivního divadla, včetně hrajících členů naší jevištní techniky.“

Kromě vyprodané veřejné premiéry bude možné novinku zhlédnout v aktuálním měsíci i ve středu 19. října od 19.30 a v listopadu v rámci celorepublikové Noci divadel. Na mnoho dalších repríz se může těšit zejména dětské publikum v rámci dopoledních představení pro školy.

Na závěr ještě jedno malé technické upozornění: repelentní a jiné prostředky není nutné do divadla nosit.

zdroj zprávy: Jan Kubánek (Naivní divadlo)

Další zprávy