Zpráva

Temporary Collective v červnu představí tři taneční projekty
vydáno: 3.6.2021
Buďte součástí vznikajících inscenací, protože cesta je cíl.

Nezávislá živá platforma Temporary Collective se v červnu představí hned třikrát. Nabídne dva česko-italské taneční projekty, kdy se zaměří více na samotné náhledy procesu než na hotové inscenace. Třetí projekt je venkovní a kombinuje audio-outdoorový trénink, trénink pro mysl a tělo a částečně i principy flash mobu a silent disco.

10. 6. Insectum In Prague – Divadlo Ponec / www.temporarycollective.cz/projekt/insectum/
22. 6. Call Alice – Divadlo Ponec / www.temporarycollective.cz/projekt/call-alice/
25. 6. Silent Mob – venkovní prostory GHMP v zahradách Trojského zámku /
www.temporarycollective.cz/projekt/silent-mob/

Insectum In Prague
Projekt vznikl spoluprací mezi tanečnicemi Terezou Ondrovou a Silvii Gribaudi z italského Turína. Obě ve své tvorbě kladou důraz na propojení tance, humoru, nadhledu a ironie. Vývoj projektu byl ovlivněn pandemickou situací, která nás po odpoutání od běžných stereotypů nasměrovala více k přírodě. Jak by vypadal život, kdybychom se na něj podívali z perspektivy hmyzu? Může nás jiný živý tvor inspirovat natolik, že změníme vlastní život? Jak můžeme změnit antropocentrický pohled na svět? Na začátku projektu byl koncept z podobných témat, který připravila Sara Michieletto and Elisabetta Zavoli.
•  Premiéra 2022 v rámci festivalu TANEC PRAHA
•  10. 6. 2021 – V rámci letošního ročníku festivalu TANEC PRAHA nabídneme první živé setkání ke sdílení v Divadle Ponec.

Call Alice
Tanečnice Tereza Ondrová a Francesca Foscarini na cestě mezi dokumentem a intimní výpovědí, vlastním tělem a osobní zkušeností. Ve společné tvorbě se dotýkají řady témat, jako je ženská psychika a její proměny, osamělost či zranitelnost. V neposlední řadě akceptují stav současného živého umění a aktuální realitu, která změnila probíhající zkoušení. Mohou tyto dvě ženy, přestože se neznají, sdílet emocionální pouto, které přesahuje geografii?
•  Premiéra 22. 6. 2021 v Divadle Ponec

Silent Mob
Projekt kombinuje audio-outdoorový trénink, trénink pro mysl a tělo, okrajově pak i principy flash mobu a silent disco. Formát reaguje na dlouhodobější stav v současném pandemickém světě mezi samotou a sdílením.
•  Otevřená zkouška 25. 6. 2021 v rámci festivalu TANEC PRAHA ve venkovních prostorách GHMP.

Temporary Collective
Nezávislá platforma, která tvoří inscenace a projekty různého žánrového a tematického rozpětí. Její poetika a směřování navazuje na autorskou tvorbu režisérky Petry Tejnorové a tanečnice Terezy Ondrové. Temporary Collective je živá platforma se širokou škálou dalších spolupracovníků.


zdroj zprávy: Gabriela Vilímková

Další zprávy