Zpráva

Aktuální informace k provozu Městského divadla Mladá Boleslav
vydáno: 14.5.2020
Městské divadlo Mladá Boleslav od 4.5.2020 opět zkouší. Dvě premiéry uvede ještě v červnu za dodržení všech hygienických předpisů a současných platných vládních nařízení. 5. 6. 2020 se uskuteční premiéra hry Na ústupu v režii Petra Mikesky, která se připravuje pro malou scénu.

Jedná se o současnou psychologickou tragikomedii o boji za záchranu jednoho manželství. V hlavních rolích se představí Karolina Frydecká, Dušan Sitek j.h. a Petr Prokeš. Divadlo se rozhodlo inscenaci v závislosti na mimořádnou situaci přesunout na velkou scénu, kde ji diváci budou mít možnost vidět 5., 9. a 17. června. Od září se Na ústupu bude hrát na malé scéně, jak bylo od začátku plánováno.

Poslední premiérou letošní sezóny bude komedie Famílie v režii Zdeňka Bartoše, která bude mít svoji premiéru na velké scéně 12.6.2020. Další reprízy budou v termínech 15. a 18. června. Famílie je dojemná rodinná komedie o vztahu vnoučat a jejich prarodičů.

Předprodej vstupenek na všechna červnová představení zahájíme v pátek 15. května, on-line přes webové stránky i v obchodním oddělení v Husově ulici. Všechny informace získáte od pracovníků obchodního oddělení v Husově ulici na telefonu 326 323 269.

Zároveň se připravuje a zkouší i hra Mistrovská lekce, kde se divákům exkluzivně představí jako host Dagmar Pecková v roli Marie Callas v režii Petra Mikesky. Premiéra je plánovaná na 11.9.2020 na velké scéně.

MDMB také začalo spolupracovat s Knihovnou města Mladá Boleslav a společně připravili projekt „Knížky bez roušky“. Každý všední den večer bude na facebooku a instagramu divákům představen jeden knižní titul. Po krátkém informativním úvodu čtou herci a herečky úryvek z vybraného titulu. Projekt začne v týdnu od 18. května a navazuje na projekt „Hovory v roušce“.

Zároveň připomínáme, že vzhledem k současné situaci se v letošním roce nebudou konat následující akce: Dětský den, který se měl konat dne 1. června, hraní na zámku Sychrov, plánované na dny 26. června až 4. července a festival Nadosah, který se měl konat ve dnech 9. – 12. září.

Městské divadlo Mladá Boleslav také neuvede v původním termínu plánovaný titul Zdravý nemocný. Vzhledem k odřeknutí termínu ze strany režiséra Patrika Lančariče bude titul v jiné režii přesunut do další sezóny.

zdroj zprávy: Denisa Kábrtová