Zpráva

Divadlo loutek opět ruší prázdniny
vydáno: 7.7.2015
Po velkém úspěchu z minulých let i letos Divadlo loutek Ostrava ruší prázdniny. Od 12. července do 16. srpna bude připraven zábavný program pro děti i jejich dospělé v rámci akce Léto s pimprlaty.

Pro diváky bude každou neděli, pondělí, úterý, středu a čtvrtek připravena interaktivní prohlídka výstavy Pimprlárium. Výstava je určena jak dětem, těmi nejmenšími počínaje, tak dospělým pamětníkům loutkářského umění. Návštěvníci se mohou seznámit s bohatou historií divadla a prohlédnout si jednotlivé typy loutek, s nimiž se v divadelních představeních setkávají, osahat si je a případně si s nimi zahrát v marionetovém divadélku. V jednotlivých blocích výstavy se děti mohou zapojit přímo do divadelního konání. V tvůrčích dílnách si pak mohou děti vyrobit svoji vlastní loutku. Ve všední dny se prohlídky otevřou v 15 a v 17 hodin, každou neděli pak ve 14 hodin. Speciální dopolední prohlídky připravilo divadlo i pro letní příměstské tábory, střediska volného času a pro jiné skupinové návštěvy.

Nebudou chybět ani oblíbené nedělní pohádky, které se budou konat vždy v 17 hodin v amfiteátru divadla. Divadlo loutek stejně jako v minulých ročnících pozvalo poloprofesionální a profesionální divadelní soubory a spolky. O nedělích se tak divákům představí olomoucké Divadlo Tramtarie, Divadlo Bořivoj z Prahy, Scéna Bajka z Českého Těšína, ostravské Divadlo Ententýky, Divadlo To jsem já z Hluboké nad Vltavou a jednu neděli zahraje svou pohádku herec DLO, Ivan Feller.

Vstupenky na výstavu i na nedělní pohádky je možné zakoupit na webu Divadlo loutek www.dlo-ostrava.cz nebo v pokladně DLO. Vstupné na nedělní pohádku je 50 Kč a vstupné na výstavu je taktéž 50 Kč.
Projekt je realizován díky podpoře partnerů, kterými jsou mimo jiné Nadace ČEZ, Nadace Život umělce, Společnost DUHA a dále společnosti RWE a VZP.

Rozpis nedělních představení:

12. 7. 17:00 Otesánek | Scéna Bajka, Těšínské divadlo, Český Těšín
Známá pohádka o jedné nenasytné příšerce, která svým rodičům přerostla přes hlavu.
19. 7. 17:00 Tři kašpaří dny | Divadlo Bořivoj, Praha
Zábavné lidové divadlo s maňásky jistě rozesměje malé i velké diváky.
26. 7. 17:00 Jak si princ hledal nevěstu | Ivan Feller, Ostrava
Loutková pohádka o princi, který prošel celý svět, aby našel své štěstí doma.
2. 8. 17:00 Myška Klárka a veverka Terka a Plaváček | Divadlo Ententýky, Ostrava
Myška Klárka a veverka Terka odkrývají v pohádce o Plaváčkovi mnohá poučení.
9. 8. 17:00 Pohádka o mašinkách | Divadlo Tramtarie, Olomouc
Pohádky o mašinkách malých i velkých, nezbedných i statečných pro kluky a holky, co se nebojí jezdit tunelem.
16. 8. 17:00 Kolotoč pohádek | Divadlo Já to jsem, Hluboká nad Vltavou
Loutková pohádka plná zvuků, vůní a barev nejen o skřítcích, vílách a přírodě.

zdroj zprávy: Lucie Mičková