Zpráva

INDIGO company uvádí: Umění vraždy
vydáno: 28.9.2020
Komediální thriller Umění vraždy světově proslulého amerického dramatika a textaře Joea DiPietra, jehož hry a muzikály dlouhodobě obsadily Broadway, zinscenoval divadelní ansámbl INDIGO company. V režii Jaroslava Slánského ho představí premiérovému publiku 13. října v 19:00 na scéně Divadla pod Palmovkou. Vstupenky jsou k dispozici v prodejní síti GoOut. https://bit.ly/3hRGC41 a to i na veřejné generálky 12. a 13. října.

Proč se zakladatelky INDIGO company Lilian Fischerová a Jana Trojanová rozhodly zrovna pro tento kus? „Text je velmi kvalitní. Není třeskutou komedií, ani existencionálním dramatem. Má v sobě specifický černý humor, který je nám všem blízký. Zároveň poskytuje krásné herecké příležitosti, které nám dovolil rozvinout režisér Jaroslav Slánský. Je to naše první spolupráce pro INDIGO company a i když se Jaroslav vrací do Městského divadla Kladno, věříme, že spolu nazkoušíme v budoucnu i další hry.“

Umění vraždy - anotace
Jack a Annie Brooksovi jsou malíři a manželé. Když pozvou svého agenta Vinceta na večeři do vily uprostřed lesů, začíná večer, na který nikdo z nich jen tak nezapomene. A jakou roli v tom všem má na první pohled zdrženlivá služebná Kate? Komediální thriller úspěšného amerického autora vám neustálými překvapivými zvraty vyrazí dech. Chytře vystavěný text přináší čtyři skvělé herecké příležitosti a poodhaluje vzrušující svět umělců a jejich tvorby. Čím vším je ovlivněn úspěch? Jak se vyrovnat s odmítnutím? A co jsme ochotni obětovat pro vlastní slávu?

Kdo jsou ti excentričtí umělci, jimž je dovolenou vše?
Jana Trojanová jako Annie Brooksová bude spřádat plány, jak se zbavit manžela Jacka v podání Tomáše Novotného. Zdatně jim bude sekundovat Vincent Cummings, vlivný obchodník s uměním, kterého oba manželé potřebují – v alternaci Michael Vykus / Viktor Zavadil. A jakou roli sehraje nenápadná Kate – Lilian Fischerová - jejich služebná?
Dozvíte se už 13. října v Divadle pod Palmovkou. Další představení je naplánováno na 16. 11.

inscenační tým
překlad: Adam Doležal
režie: Jaroslav Slánský
dramaturgie: Anna Smrčková
scéna a kostýmy: Jozef Hugo Čačko
světla: Sebastian Milde
zvuk: Přemysl Ondra
osoby a obsazení
Jack Brooks: Tomáš Novotný
Annie Brooksová: Jana Trojanová
Vincent Cummings: Michael Vykus / Viktor Zavadil
Kate: Lilian Fischerová


Kdo jsou INDIGO company?
INDIGO company je nezávislá divadelní a umělecká společnost, kterou v roce 2013 založily herečky Jana Trojanová a Lilian Fischerová. Zabývá se produkcí vlastních divadelních projektů. Ve svém poměrně repertoáru má autorská představení i klasické divadelní kusy. Na realizaci spolupracuje s předními režiséry, scénáristy, scénografy a hudebníky. INDIGO company pořádá taneční a divadelní workshopy, literárně-hudební pořady, festivaly, scénická čtení, besedy s osobnostmi českého kulturního života, charitativní komponované pořady, koncerty a benefiční muzikálová představení. Je stálým hostem Divadla pod Palmovkou.

.