Zpráva

Gallimaufry, z.s.
Muzikál Ray Bradbury´s 2116 zazní v češtině
vydáno: 5.11.2021
V roce 2016 měla v pražském divadle Semafor premiéru workshopová verze muzikálu z pera Raye Bradburyho. Jedná se o poslední dílo autora a jeho posledním uměleckým přáním bylo, aby bylo uvedeno v Praze.

Produkční společnost Gallimaufry na říjen roku 2022 plánuje opětovné uvedení již kompletního díla, navíc v češtině. Realizaci projektu můžete podpořit v rámci právě probíhající crowdfundingové kampaně.

Obsazení i tvůrčí tým hodlá odkrývat postupně. Co však již v této chvíli odhalit může, je, že režie se opět chopí Steve Josephson. Jako návrhář scény a kostýmů se zpátky vrací i Aleš Valášek. Novou posilou tvůrčího týmu pak bude talentovaná make-up artistka Karou Weill. Pojítkem tvůrčímu i hereckému týmu je už v této chvíli mnohostranně nadaný Jakub Gabriel Rajnoch, který mimo aktivit přímo v produkční společnosti i v tomto uvedení ztělesní postavu otce Peregrina.

Jakub uvádí, že „navracet se do Bradburyho (a Stevova) světa je nostalgické a krásné. Pro mne je to srdcovka. A trochu zkouška pokusit se narovnat kakofonní reputaci, kterou nejen v divadelních kuloárech 2116ka (a hlavně její tým) získala. Někteří jsou nadšení, jiní si ťukají na cello. Ovšem pro mne je to v "kariéře" taková Beethovenova devátá a hlavně za mnohé, co dnes umím, vděčím Stevovi. Za léta práce s ním jej považuji za svého mentora a jsem jeho dlužníkem. A také je to obrovská příležitost zúročit své komorní produkční zkušenosti ve velké symfonii.“

„Ray Bradbury's 2116 je trochu jako světlo na konci tunelu, které nejspíš potřebujeme v této době všichni. Jde o poslední dílo velikána světové literatury, což na nás klade obrovskou zodpovědnost vůči jeho odkazu. Je to obrovská výzva i z produkčního hlediska, obzvlášť vzhledem k tomu, že se koordinujeme na dálku přes oceán a covid divadlu (zvláště tomu nezávislému) moc nepřeje. Ale právě proto, jak náročná je tato doba, je představení s poselstvím tak pozitivním, silným a plným naděje, jaké s sebou nese Ray Bradbury's 2116, dnes potřeba víc, než kdy jindy,“ doplňuje prezidentka společnosti Vendy Křepelková.

Zástupci společnosti právě jednají s pražskými divadly o prostorách a postupně doplňují členy inscenačního týmu i hereckého osazenstva.

Pro společnost je aktuálně velkým tématem i právě běžící crowdfundingová kampaň, která nabízí kromě běžných odměn typu upomínkové předměty také spoustu těch zážitkových. Mezi odměnami naleznete například účast na natáčení klipu, první čtené nebo setkání s režisérem, českými sci-fi spisovateli či one man show zmíněného Rajnocha a la otce Peregrina.

Pevně věříme, že dojde na právě Jakubova poetická slova, a sice „Vzali jsme si na hrb opravdu velký kus chleba. Držme si taktovky, abychom se na konci věty všichni sešli.“

PODPOŘIT TENTO PROJEKT NA STARTOVAČI

zdroj zprávy: Martin Bára