Zpráva

Návrat crazy muzikálu Láska je láska
vydáno: 29.11.2021
Nově zrekonstruované Divadlo Lucie Bílé, původně známé jako Ta Fantastika, hlásí návrat muzikálové produkce. Jako svůj první hudební titul si scéna v pražské Karlově ulici vybrala crazy komedii Láska je láska, která je složená z jednadvaceti hitů zpěvačky Lucie Bílé. Ta se zároveň představí v hlavní roli muzikálu, a to bez alternace.

Svou premiéru na divadelních prknech zažil muzikál Láska je láska již 28. února 2005. Diváci ho v tehdejší Ta Fantastice mohli zhlédnout ve více než stovce repríz, a to až do jeho derniéry v září 2010. Ten samý rok zároveň skončila muzikálová éra v Karlově ulici. Nyní se ale chystá velký návrat a prvním muzikálovým počinem zrekonstruovaného Divadla Lucie Bílé bude právě Láska je láska. Zkoušky začnou v únoru příštího roku a budou probíhat až do obnovené premiéry, která se uskuteční 7. dubna 2022, symbolicky v narozeninový den principálky Lucie Bílé.

„Když jsme přemýšleli nad tím, kterým titulem zahájíme muzikálovou produkci našeho divadla, byl pro mě muzikál Láska je láska jasnou volbou. Je to příběh, ve kterém je velký kus mě, a to nejen díky mým písním. Muzikál Láska je láska je navíc skvělou komedií. A co jiného uvést v této ne zrovna veselé době než představení, které diváky pobaví a dá jim možnost alespoň na chvíli zapomenout na starosti,“ říká o muzikálu Láska je láska principálka Lucie.

Hlavní hrdinkou muzikálu je Ona – divadelní postava, která není spokojená s tím, jak ji autor napsal. Rozhodne se proto vzít děj do vlastních rukou a pomocí triku se ocitá v době mládí svého tatínka, nadaného skladatele a bohéma. Aby změnila svůj osud, je třeba tatínka trochu převychovat, čímž se rozjíždí kolotoč plný bláznivých situací. „Ta hra je vlastně příběh mých rodičů. Je to jak z červené knihovny. Můj tatínek, bohatý obchodník, se zamiloval do o třicet let mladší dcery vrátného z plynárny. Vzali se v únoru 1948. Brzy tatínkovi všechno sebrala dělnická třída a maminka měla celý život na to dokázat tatínkovi, že si ho nevzala pro peníze. To, že jsem potom dal tomu příběhu trochu crazy formu "divadla na divadle", je proto, že herec často hraje postavu, která mu úplně nesedí a touží si ji přizpůsobit. V normální hře to nejde, ale tady jsem tu možnost postavě dal,“ prozrazuje o zápletce muzikálu autor libreta a režisér Antonín Procházka.

Obnovená premiéra přinese oproti původnímu nastudování hned několik novinek. Kromě nových choreografií nebo výpravy čeká muzikál obměna hereckého obsazení. V roli tatínka hlavní postavy se představí Martin Písařík, role maminky se zhostí Markéta Schimmerová Procházková a Markéta Poulíčková. V dalších rolích se pak diváci mohou těšit například na Barboru Munzarovou, Kateřinu Marii Fialovou, Bronislava Kotiše, Dennyho Ratajského, Kateřinu Pechovou, Vendulu Příhodovou, Martina Sobotku, Martina Poštu a další muzikálové hvězdy.

Stejně jako před lety v muzikálu zazní jednadvacet písní Lucie Bílé. Chybět nebudou klasické hity jako „Zpíváš mi requiem“, „Hvězdy jako hvězdy“, „Trouba“, „Vokurky“, „Novamba“ či titulní píseň „Láska je láska“. Dojde však i na novinky, a diváci tak nepřijdou o zpěvaččiny hity současné, například „Miluji tě“, „Protože“, „Tenkou nití“ nebo „Dobrý kafe“. „Téměř všechny role, až na pár výjimek, jsou obsazeny novými herci. To je dost velká novinka. Také jsme vyměnili některé starší písně za nové hity. Doufám ale, že to nejdůležitější, a sice hravost a vtip, zůstane zachováno,“ říká o novém nastudování muzikálu Antonín Procházka.

Veškeré informace o představení jsou k dispozici na: https://www.divadloluciebile.cz/repertoar/laska-je-laska/

Láska je láska
Bláznivý příběh divadelní postavy, která není spokojená s tím, jak ji autor napsal, a tak se rozhodne vzít děj do vlastních rukou. Díky triku se ocitne v době mládí svého bohémského tatínka a snaží se ho převychovat, aby ovlivnila svůj osud. Podaří se jí přepsat scénář vlastního života anebo platí, že co se má stát, stane se?
V hlavní roli crazy muzikálu Láska je láska se bez alternace představí Lucie Bílá!

Realizační tým
Libreto a režie: Antonín Procházka
Hudba: Ondřej Soukup
Texty: Gabriela Osvaldová
Choreografie: Ivana Hannichová
Scéna: Daniel Dvořák
Kostýmy: Michaela Horáčková Hořejší

Obsazení k 25. 11. 2021
Ona: Lucie Bílá
On/Vávra: Bronislav Kotiš / Denny Ratajský
Tatínek: Martin Písařík
Maminka: Markéta Poulíčková / Markéta Schimmerová Procházková
Kulpová: Barbora Munzarová / Kateřina Pechová / Vendula Příhodová
Eržika: Kateřina Marie Fialová / Tereza Hálová
Amor: Martin Pošta / Martin Sobotka
Kapelník: Josef Fečo
Maďar: Filip Hořejš / Lukáš Kellner
Kluk: Viktor Antonio / Michal Sehnal

Premiéra: 7. dubna 2022 v Divadle Lucie Bílé
Termíny uvádění: 2. dubna 2022, 3. dubna 2022, 6. dubna 2022, 8. dubna 2022, 9. dubna 2022, 21. dubna 2022, 22. dubna 2022, 23. dubna 2022, 5. května 2022, 6. května 2022, 7. května 2022, 19. května 2022, 20. května 2022, 21. května 2022


zdroj zprávy: Tereza Kuzmová