Zpráva

Po Mary Poppins přichází BIG!
vydáno: 16.10.2018
Na jeviště Hudební scény Městského divadla Brno míří další rodinný muzikál, magická pohádka o splněných přáních pro malé i velké, která vás okouzlí skvělou hudbou, fantastickými tanečními čísly i laskavým humorem!

Pamatujete si na filmovou scénu, v níž rozcuchaný Tom Hanks „vyhopsává“ na podlaze hračkářství na obřích klávesách vlezlou melodii, kterou všichni známe a vždycky, když ji někde uslyšíme, nemůžeme ji dlouho pustit z hlavy? Jde o populární píseň Heart and Soul, kterou již v roce 1938 proslavil americký muzikant Larry Clinton, a spousta z nás si i vzpomene na film, který byl v české produkci uváděn pod názvem Velký.

V roce 1996 se tohoto filmového námětu chopili renomovaní nejen muzikáloví tvůrci David Shire (autor hudby) a Richard Maltby Jr. (autor písňových textů), kteří ve spolupráci se scenáristou Johnem Weidmanem upravili filmový scénář pro potřeby divadelního zpracování a vznikl tak úspěšný muzikálový titul, který se nyní dostává i na naše jeviště.

Režisér a zároveň i překladatel Petr Gazdík, jehož osobní pozvání naleznete o pár řádku níže, ve spolupráci se svým osvědčeným týmem (choreografie – Carli Rebecca Jefferson, hudební nastudování – Dan Kalousek a Jakub Žídek, scéna – Emil Konečný, kostýmy – Eliška Ondráčková Lupačová) obsadil do hlavní role Jana Brožka a Jonáše Floriána, v dalších rolích se můžete těšit na Viktórii Matušovovou nebo Terezu Martinkovou, Igora Ondříčka nebo Jana Mazáka a také opět početnou dětskou company, v jejímž čele budou již oblíbení mladí herci Adam a Josef Gazdíkovi.

Vážení a milí diváci,

již před více než osmi lety jsme pro vás začali připravovat rodinný muzikál Mary Poppins. Dovolím si tvrdit, že když jsem se v té době kolem sebe ptal ve školách, školkách či na jiných setkáních s vámi, našimi diváky, zdali Mary Poppins znáte, odpověď byla většinou neurčitá, slavný Disneyho film z roku 1964 si většina pamatovala jen mlhavě… Snažili jsme se tedy tento nadčasový příběh kouzelné chůvy připomenout všemi způsoby a samotné nás překvapilo, jakým fenoménem se následně Mary Poppins v našem divadle stala.

Nyní, po téměř 300 reprízách Mary Poppins, pro vás připravujeme další podobný muzikál pro celou rodinu, tentokrát podle oscarového filmu BIG z roku 1988 v hlavní roli s nezapomenutelným Tomem Hanksem.

Každý si jistě vzpomene na dobu, kdy jsme si jako děti přáli být už dospělí a bláhově jsme si mysleli, že to je to nejúžasnější období našich životů. Hlavnímu hrdinovi, kterému je v našem příběhu dvanáct let, se toto přání splní a je mu dopřáno prožít celé čtyři týdny v těle třicátníka. Zažije, co znamená převzít odpovědnost sám za sebe, prožívat lásky, hledat si práci… Díky svému stále dětskému pohledu na svět však napomůže novému rozkvětu renomované hračkářské společnosti, změní k lepšímu osud do sebe zahleděných dospělých i celé své rodiny…

Rád bych vás i tentokrát pozval na magickou pohádku pro malé i velké, která by mohla být krásnou zábavou pro celou rodinu průřezem všech generací. Premiéru muzikálu BIG pro vás připravujeme na 20. října 2018 na Hudební scéně. Muzikál BIG byl po své premiéře na Broadwayi nominován na několik prestižních Cen Tony a byl následně úspěšně uváděn po celé Americe a Velké Británii. Naše uvedení bude středoevropskou premiérou a věříme, že i nám do Brna přinese spoustu radosti…


Petr Gazdík

zdroj zprávy: Lenka Pazourková