Zpráva

V divadle Hybernia začíná autor a režisér Janek Ledecký zkoušet novou hudební komedii
vydáno: 2.6.2023
Ohně, latex, hipohopový rap, obří Beruška i čmelák, hudba Beethovena i Ledeckého, bortící se divadlo a hovniválové žonglující s koulí přímo na scéně... To je jen drobný výčet divadelní zkázy a útoku na bránice návštěvníků divadla Hybernia, které se právě začíná připravovat. Režisér a autor, hudebník Janek Ledecký začíná zkoušet novou hudební komedii ZAPOMEŇTE NA SHAKESPEARA!. Premiéra se uskuteční 28. října 2023.

Zatímco se rozpadá kompletně scéna, herci divadla Svět zkouší zachránit, co se dá, novou premiérou, která bude trhákem pro turisty. Režisér proto poskládá to nejlepší ze všech nazkoušených scén. Vznikne tak unikátní hudební komedie, ve které se tančí fackovací tanec, zpívá, hraje černé divadlo a prostor dostanou i akrobati. „Hamlet, Galileo, Iago… Chuť na hudební komedii z divadelního prostředí ve mně zraje už víc než dvacet let. A jsem rád, že jsem si počkal. Dvacet let jsem sbíral všechny ty zásadní momenty divadelní magie na scéně i v zákulisí, abych vám je teď naservíroval nahuštěné do dvou hodin. Takže - držte si klobouky, pojedeme z kopce!,“ říká Janek Ledecký, zpěvák, hudebník, skladatel a především autor a režisér hudební komedie Zapomeňte na Shakespeara!.

Novou hudební komedii o zkáze divadla pro dvanáct herců napsal Janek Ledecký po sedmi letech od poslední premiéry muzikálu Iago. Pečlivě herce vybral během dubnových konkurzů, vzhledem k náročnosti rolí – musí umět tančit, zpívat a rychle se pohybovat po scéně, a to vše v různých kostýmech. V hlavních rolích se představí Václav Kopta, Lucie Vondráčková, Ivana Korolová, David Gránský, Ernesto Čekan, Petr Vondráček, Mojmír Maděrič a další. „Jedná se o kvalitní hudební komedii, která se pyšní autorskou hudbou, originálním námětem i vtipnými texty. A navíc tu máme jedinečnou příležitost vidět Janka poprvé v roli režiséra. Věřím, že diváci budou mít skvělý zážitek. Vstupenky jsou již k dispozici, tak neváhejte a přijďte se pobavit,“ zve do divadla Eva Homindová, ředitelka divadla Hybernia.

zdroj zprávy: Hana Tietze