Divadlo NAVĚTVI

1000 a jedna noc

Premiéra: 1.7.2023 | 1:10x
Podle arabských lidových pohádek. Hudba: Pavla Bečková. Texty písní: Matěj Kroupa. Výprava a režie: Jakub Baran.
Imaginativně zaměřená inscenace s prvky stínového a černého divadla o krutém vladaři a chytré Šeherezádě. Krásná Šeherezáda probděla celých tisíc nocí jen při svitu starodávné lampy. Ve stínech tančících po zdi sultánovy ložnice ožívají příběhy orientu. Představení plné tajemných obrazů a vůní...
D5+  
Divadlo NAVĚTVI
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
85 %
8521000
Chci vidět - přidat do seznamu

Volby

Hodnocení (2)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
JindraHrebejk  90 %
23.4.2024 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Naše oblíbené divadlo Navětvi konečně v Písku!Jezdíme na jejich představení ať už se odehrávají v divadlech či kulturních domech po celém Česku.Jejich autorské divadelní hry jsou zábavné a  plné překvapení pro děti i dospělé diváky.Pohádkové představení 1000 a noc v divadle Fráni Šrámka bylo bylo velmi vydařené.Děti sledovaly krásnou Šahrazád se zatajeným dechem a smály se povedeným kouskům vypravěčů pohádek.Výprava a světelné efekty jsou překrásné a navozují pohádkovou atmosféru.Děkujeme za příjemný kulturní zážitek a těšíme se na další představení.
Robert45621  80 %
22.4.2024 | 1 hodnocení
+ souhlasím
Očekávání jsem neměl moc velká, ale po zhlédnutí představení musím přiznat absolutní nadšení. Výborná výprava (kostýmy, světla, výzdoba jeviště, dokonce se pracuje s vůní, vonné tyčinky, které naprosto skvěle doplňují téma pohádek tisíce a jedné noci), skvěle napsáno (např. "princezna" za celou dobu vůbec představení nepromluví, vše vyjadřuje pohybem a tancem a je to bomba. Vše do sebe zapadá, představení a provedení je více než chytré, "princezna" je okouzlující... je tam vidět spousta práce za tím. Jediná výtka je k použití slova "kozy" s odkazem na poprsí, to podle mě do dětského představení nepatří. Ale i tak více než doporučuji!!!

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.