Zpráva

Divadlo Minor připravuje livestream a outdoorové aktivity
vydáno: 13.5.2020
Divadlo Minor uvede v pátek 15. května od 18:00 první livestream interaktivní inscenace Demokracie režiséra Braňa Holička, při němž budou moci diváci sledovat a ovlivňovat průběh představení z pohodlí domova. Divadlo tak přizpůsobuje provoz současné epidemiologické situaci. Kromě livestreamu přináší Minor řadu outdoorových aktivit.

Co je to demokracie a jak fungují demokratické volby si rodiče s dětmi vyzkouší odlehčenou formou díky streamovanému představení Demokracie. Šest politických stran – herců – soupeřících o přízeň voličů – diváků – kteří budou moci svou volbou ovlivnit průběh představení. Hlasování se totiž stane součástí streamu a herci budou na jeho výsledky reagovat. „Chtěli jsme rozšířit běžnou podobu online divadla, kdy diváci sledují záznam inscenace, a co nejvíce se přiblížit živému představení. Proto jsme zvolili Demokracii, která je na interakci s divákem založená,“ říká ředitel Minoru Zdeněk Pecháček. Další streamovaná představení jsou plánována na 17. května7.13. června.

Svou pozornost Minor zaměří také na venkovní aktivity. Do programu se tak vrátí outdoorové hry Petřínský maják, Republika! a Vysílač GO84, které divadlo připravilo ve spolupráci s Peprnou Prahou. Outdoorové verze se dočkají i některé workshopy a tvůrčí dílny. S Renátou Voseckou a Lukášem Bradáčkem se budou účastnici věnovat malbě pražských scenérií či flóře z botanické zahrady a Jan Hrovatitsch s Václavem Jelínkem na náměstí Novoměstské radnice zasvětí účastníky do umění nového cirkusu a hry na rytmické nástroje. Od června pak divadlo pořádá tradiční Prázdninovou skrýšovku, při níž hráči pátrají po pokladech v Praze a okolí.

Na Novoměstskou radnici se vypraví diváci i v rámci inscenované prohlídky Dnes provází Minor. Minorští herci je zde provedou historickými prostory, ale k dokončení prohlídky bude zapotřebí aktivní spolupráce a zapojení „mozkových závitů“. Radnice bude také hostit inscenaci Jiřího Jelínka Mami, už tam budem?.

zdroj zprávy: Josef Horák