Zpráva

Festival Polárkový dort podruhé
vydáno: 13.9.2017
Brněnské Divadlo Polárka zahájí sezonu druhým ročníkem festivalu Polárkový dort. Ve třech dnech uvede všechny premiéry uplynulé sezony pro děti i dospělé, chybět nebudou ani koncerty kapel a workshopy pro celou rodinu na zahradě divadla. Festival se koná od pátku do neděle 15.-17. září.

Dveře dokořán
Po tři zářijové dny bude Polárka po celý den otevřená návštěvníkům všech věkových kategorií. Uvede osm představení, premiérovaných v minulé sezoně, každý den na zahradě za divadlem vystoupí kapela, po celý den budou probíhat divadelní workshopy pro děti a na závěr dne proběhne vždy premiéra jednoho dílu nového Večerníčku z Polárky - Příběhy skřítka Můjtysvěta. „Divadlo je pro nás otevřený prostor pro setkávání a zážitky nejrůznějšího druhu - obzvlášť na festivalu se nezačíná a nekončí představením, ale krom stále otevřené kavárny je tu celá řada možností, jak zde s rodinou strávit v podstatě celý víkend,“ uvádí vedoucí divadla Tereza Lexová.

Bilance "nové Polárky"
Divadlo Polárka má za sebou první sezonu s novým vedením, festival je tak zároveň přehlídkou toho, co v jejím průběhu vzniklo. Od poetické pohádky Jak dělá ryba? pro děti mladší tří let až po kritiky i diváky oceňovanou Naši třídu pro středoškoláky a dospělé. Chybět nebude ani divadelní kapela Polaris, která si pod vedením Davida Smečky vybudovala svérázný happeningový styl koncertů. „Festivalem zahajujeme novou divadelní sezonu, ale je také jakýmsi souhrnem té uplynulé, která byla pro Polárku v mnohém zlomová - obměnil se herecký soubor a přišli noví autoři a režiséři. Chceme tak druhým ročníkem festivalu představit svoji poetiku divadla pro děti a mládež, která se zde začíná rodit,“ říká umělecký šéf Polárky Jan Cimr.

Festivalové bonusy
Hned třikrát, pokaždé v jiné roli, se na festivalu objeví herec a režisér Jiří Jelínek, který s Polárkou od minulé sezony spolupracuje. V pátek vystoupí s kapelou Bongo Bombarďák, v sobotu odehraje představení Cirkus Unikum v jeho režii a jako bonus na závěr festivalu se v neděli večer koná derniéra již legendárního představení Svět podle Fagi. Trojici kapel doplní The Oakland Sisters, brněnská kapela, v níž také nechybí muzikanti z Polárky. Večery pak budou patřit premiérovému promítání Večerníčku z Polárky, který v divadle během sezony vznikal.

Kompletní program festivalu najdete na www.divadlopolarka.cz, předprodej lístků v síti GoOut.cz.

zdroj zprávy: Divadlo Polárka