Zpráva

Letní hraní Divadla Bez zábradlí zavítá do Brna
vydáno: 13.7.2021
Divadlo Bez zábradlí se po roce vrací pod brněnskou katedrálu, kde na Biskupském dvoře odehraje čtveřici představení. A vybere si skutečně každý! Těšit se můžete na exkluzivní předpremiéru moderní dramatizace slavného Homérova eposu Iliada, který potvrzuje, že toto dílo nepatří pouze do osnov hodin literatury, ale že jde o dílo plné emocí s příběhem, který byl aktuální v každé etapě lidských dějin. Obdivuhodný herecký výkon Karla Heřmánka ml. v jedinečném prostředí Biskupského dvora zahájí letní štaci Divadla Bez zábradlí v neděli 8. srpna.

Brněnští diváci budou mít možnost zhlédnout také osvědčené komediální klasiky. V pondělí 9. srpna to bude skvělá italská komedie Tři muži na špatné adrese se Zdeňkem Žákem, Antonínem Procházkou a Karlem Heřmánkem. Na začátku se ocitnete v naprosto nepravděpodobné situaci, kdy tři muži, kteří se v životě neviděli, omylem dorazí v týž moment na totéž místo, přičemž každý chtěl původně někam úplně jinam. Ale jak se postupně ukáže, i to se dá celkem rozumně vysvětlit, zvlášť když se to porovná s tím, co se na špatné adrese začne dít vzápětí.

V úterý 10. srpna ubezpečí diváky Václav Vydra a Josef Carda o tom, že večeřet s blbcem nikdy není žádný med. Otázka však zní, kdo je tady vůbec blbec. Mnoha lety a stovkami repríz prověřená a vypilovaná komedie Francise Vebera Blbec k večeři neztrácí nic na své síle vyvolávat jednu salvu smíchu za druhou. Těšit se můžete na herecké výkony Rudolfa Hrušínského, Josefa Cardy, Jany Bouškové a Václava Vydry.

Brněnskou štaci uzavře Divadlo Bez zábradlí vskutku státnicky. Ve středu11. srpna uvede jednu z nejúspěšnějších britských komedií posledních let, adaptaci slavného seriálu Jistě, pane premiére! v hlavních rolích Dana Morávková, Josef Carda a Karel Heřmánek.

Vstupenky jsou již v prodeji, tak neváhejte, ať vám neuniknou ta nejlepší místa!

Více informací najdete na webových stránkách divadla www.bezzabradli.cz.

zdroj zprávy: Nikol Kouklová

Další zprávy