Zpráva

Mnoho povyku pro nic s britskou velvyslankyní v hlavní roli
vydáno: 19.11.2015
Britská velvyslankyně Jan Thompson, americká herečka Jessica Boone a český herec Karel Heřmánek junior si zahrají v shakespearovské hře Mnoho povyku pro nic. Tu nastudoval prestižní anglicko-jazyční divadelní spolek Prague Shakespeare Company. Premiéra se uskuteční 20. listopadu v Divadle Kolowrat.

„Jsem nadšená, že se můžu na jevišti opět setkat s herci Prague Shakespeare Company, tentokrát v roli Beatrice, ve hře Mnoho povyku pro nic. Je to jedna z mých nejoblíbenějších shakespearovských her a Beatrice mou vysněnou rolí,” říká britská velvyslankyně Jan Thompson a dodává, že hra je v pojetí režiséra Guye Robertse velmi inovativní. „Doufám, že divákům přinese nový, odlišný pohled.”

Jan Thompson se na prknech Divadla Kolowrat objeví už podruhé. V Prague Shakespeare Company hrála v inscenaci Večer tříkrálový. „Po skvělém výkonu Její Excelence Jan Thompson v představení Večer tříkrálový minulou sezónu nám bylo jasné, že ji publikum opět rádo uvidí. Kombinace oslnivého důvtipu, působivé inteligence a hlubokého citu, kterými Beatrice disponuje, je pro velvyslankyni perfektní rolí. Už při zkouškách svým výkonem v jednom okamžiku každého rozesměje a ihned poté okouzlí. Diváci se mohou těšit na velmi speciální zábavu,” říká režisér představení a umělecký šéf Prague Shakespeare Company Guy Roberts.

Ten pro milovníky shakespearovského divadla chystá ještě jedno překvapení, a to přímý rozhlasový přenos této hry. „Celé představení budeme on-line vysílat přes internet. Mnoho povyku pro nic si může poslechnout každý na světě.” dodává Guy Roberts.

Spolu s velvyslankyní se v hlavních rolích představí Karel Heřmánek junior jako československý pilot Claudio a oblíbenkyně diváků Prague Shakespeare Company Jessica Boone jako Hero, filmová hvězda MGM pracující jako dobrovolnice u Červeného kříže.

Další termíny představení:
20.11. 19:00 Mnoho povyku pro nic, Divadlo Kolowrat
21.11. 19:00 Mnoho povyku pro nic, Divadlo Kolowrat
27.11. 19:00 Mnoho povyku pro nic, Divadlo Kolowrat
28.11. 19:00 Mnoho povyku pro nic, Divadlo Kolowrat
4.12. 20:00 Mnoho povyku pro nic, Divadlo Kolowrat
5.12. 20:00 Mnoho povyku pro nic, Divadlo Kolowrat

zdroj zprávy: Zlata Jílková

Další zprávy