ostatní činoherní produkce

Meda

Premiéra: 24.6.2019. Podle knihy Ondřeje Kundry „Můj úžasný život“. Dramaturgie: Magdalena Frydrych Gregorová. Scéna: Lucia Škandíková. Kostýmy: Tereza Kopecká. Hudba: Petr Zeman a citace. Choreografie: Adéla Stodolová, Kateřina Steinerová. Režie: Adéla Stodolová.
www.predstavenimeda.cz
2:30|Místo konání: nádvoří Musea Kampa | Poslední uvedení: září 2019.


Inscenace ke 100. narozeninám Medy Mládkové. Průřez jejím životem od 14 let do dnešních dní...


inscenace již byla stažena z repertoáru

Hodnocení inscenace
Redakce
58 %
Uživatelé
69 %
69141000
Volby

Hodnocení

HODNOCENÍ REDAKCE:
Lukáš Holubec 50 %
(zadáno: 22.8.2019, počet hodnocení: 612)
přínosný / zajímavý komentář
--- Kdybych byla... --- (více v článku na blogu)
Pavel Širmer 60 %
(zadáno: 19.8.2019, počet hodnocení: 1552)
přínosný / zajímavý komentář
Při odvyprávění příběhu života, zvlášť tak dlouhého a rozmanitého, se nedá jít příliš do hloubky, je nezbytné uchýlit se ke zkratkám, z čehož vyplývá i jistá povrchnost. Méně lichotivé stránky povahy Medy Mládkové zůstaly spíše decentně naznačeny. Režisérce se podařilo omezit komerční charakter projektu především doplněním pohybové složky a rozmanitých detailů zmírňujících popisnost. Pomohla i práce s venkovním prostorem a energické podání hlavní představitelky. Písňové sekvence v tomto ohledu obstály méně. Důstojná pocta pozoruhodné osobnosti.
Kateřina Jírová 60 %
(zadáno: 13.8.2019, počet hodnocení: 296)
přínosný / zajímavý komentář
Výjimečný krátkodobý projekt, který je třeba nahlížet v souboru architektury Sovových mlýnů, výstavy Meda, ambasadorka umění a oslav stých narozenin výjimečně nekrátkodobé ženy. To, že přední řady měli varietní stolovou úpravu s jídlem a pitím, bych brala jako součást narozeninového večírku.
Lukáš Dubský 60 %
(zadáno: 11.8.2019, počet hodnocení: 793)
přínosný / zajímavý komentář
65%. Příjemná výroční inscenace celkem přehledně zachycuje životní osudy Medy Mládkové. Tu Tatiana Dyková obdařila neutuchající energií, je jí plné jeviště a dobře demonstruje motto inscenace: "Když chceš, můžeš!" Režisérka klade velký důraz na pohybovou stránku, scénografie slušně využívá genius loci Musea Kampa. Možná škoda, že nejsou v inscenaci více rozehrány kontroverzní rysy osobnosti M.Mládkové, ale je to narozeninový kus, tak se to dá chápat.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ:
Mikika 60 %
(zadáno: 11.9.2019, počet hodnocení: 16)
přínosný / zajímavý komentář
za velmi drahé vstupné jsme se z páté řady stali místo "díváků" spíš "posluchači". z toho, co jsme slyšeli, se dá složit jakýsi obrázek, ale určitě si raději přečtu knihu. Jediné pozitivum je lokace, hra mě přiměla k závazku, že se do Sovových mlýnů podívám někdy za světla a pořádně.
Monik 70 %
(zadáno: 15.8.2019, počet hodnocení: 11)
přínosný / zajímavý komentář
Tato pocta se rozhodně povedla. Tatana Dykova podava obdivuhodný výkon, atmosféra Kampy dodava celému představení výjimečny nadech a když Vám v dramatické závěrečné chvíli začne pršet, nezbývá nic, než přidat procenta navíc. Snad bych i věřila, že ten déšť zařídila paní Meda! :)
LucieSykorova 20 %
(zadáno: 14.8.2019, počet hodnocení: 124)
přínosný / zajímavý komentář
Jakoby jasně, ta dáma má respektuhodné narozeniny, ale proč k tomu tolik amatéřiny?
Vladimír Rogalewicz 60 %
(zadáno: 13.8.2019, počet hodnocení: 509)
přínosný / zajímavý komentář
Skvělá Tatiana Dyková a obdiv k tomu, co Meda Mládková za svůj život dokázala (a co známe asi lépe mimo toto představení), udělaly z představení snesitelnou podívanou. Jinak bych se musel dost kriticky vyslovit jak k dramatizaci (zejména první polovina byla hodně nepovedená), tak k režii.
Michkyse 70 %
(zadáno: 9.8.2019, počet hodnocení: 93)
přínosný / zajímavý komentář
Celkový dojem z této jinak velmi zajímavé hry rušila skutečnost, že ze zadních řad je opravdu velmi špatně vidět na jeviště. Proč nemohlo být alespoň trochu vyvýšené? Herecky vyčnívali skvělí Tatiana Dyková a Jaromír Dulava.
Pavel.Tomas 90 %
(zadáno: 27.6.2019, počet hodnocení: 113)
přínosný / zajímavý komentář
Divadelní zážitek. Příběh, místo, herci...
Carevic 60 %
(zadáno: 26.6.2019, počet hodnocení: 21)
přínosný / zajímavý komentář
Opravdu výborná Vilhelmová a zajímavý prostor. Moc se mi líbily některé inscenační věci (úmrtí blízkých), ale rušivě na mně působily zpívané pasáže a celkově mi nesedla hudba. Publikum poněkud snobské (první stoly s jídlem a vínem? WTF?). Hra nakonec vyzněla jaksi devótně a kontroverzní rysy povahy Medy Mládkové se objevily pouze v jemných náznacích.
Honcho 80 %
(zadáno: 14.9.2019, počet hodnocení: 2)
přínosný / zajímavý komentář
Příjemné představení o Medě Mládkové, jak jí znám i neznám
Semtamťuk 80 %
(zadáno: 7.10.2019, počet hodnocení: 54)
Axioma 80 %
(zadáno: 21.8.2019, počet hodnocení: 34)
Lumca 70 %
(zadáno: 16.8.2019, počet hodnocení: 316)
Petra B. 90 %
(zadáno: 8.8.2019, počet hodnocení: 9)
Xcepek 70 %
(zadáno: 7.8.2019, počet hodnocení: 460)
Lisarah 70 %
(zadáno: 26.6.2019, počet hodnocení: 76)

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.