Zpráva

Divadlo D21 otevírá novou sezonu
vydáno: 5.9.2016
Nezávislá vinohradská scéna odhaluje nové tituly a projekty pro sezonu 2016/17. Téma letošního divadelního roku bude nést název OBŘAD. TRADICE. OBĚŤ? a tvůrci se v ní budou zabývat zásadními otázkami – ať už si na ně budou odpovídat vážně či nevážně. Diváci se už teď mohou těšit na čtyři nové tituly a dva foyerové projekty. Nad uměleckým směřováním divadla budou i tuto sezonu dohlížet autor a režisér Jiří Ondra a dramaturgyně Magdaléna Frydrych Gregorová.

„Naše umělecké vedení vstupuje do nové sezony s velkým nadšením. Linii autorského divadla bude zastupovat Jiří Ondra. Ten se letos pustí do dvou titulů – ve spolupráci s mladým autorem Jakubem Haubertem to bude divoká antická tragédie Bakchantky, na motivy legendy o Johance z Arku uvede titul Panna Orleánská ve vlastní autorské úpravě,“ upřesňuje Ilona Machová z Divadla D21. Dramaturgyně Magdalena Frydrych Gregorová se mimo jiného pustí do Macbetha v režii Michala Háby.

Divadlo letos uvede taky jeden pohádkový titul. V režii Evy Kratochvílové to bude vypečená pohádka O Kváskovi. Pro Kratochvílovou to bude druhá režie v Divadle D21. Na repertoáru už je její předchozí pohádka Malá mořská víla.

Divadlo D21 i v letošním roce vyzvalo ke spolupráci spisovatele, kteří zatím píší třeba jen do šuplíku. Díky projektu Otevřená kniha mohou posílat své povídky, které následně vyhodnotí odborná porota, a které se potom čtou na večerech Otevřené knihy ve foyer divadla. Nejlepší povídky potom vyjdou v autorské knížce. V současnosti probíhá první kolo výzvy, která má uzávěrku 7. září. První večer s autorským čtením proběhne v říjnu.

„Naprostou novinkou je naše živá divadelní talk show Vinohradské Enfant Fatale. Půjde o zábavné povídání s osobnostmi z Vinohrad. Moderování show se ujmou dvě femme terrible – Hana Mathauserová a Ivana Machalová. Jako prvního hosta představí bývalého československého fotbalového reprezentanta Ivo Knoflíčka,“ láká do divadla Ilona Machová. Show se bude odehrávat ve foyer divadla. Během programu dostane prostor i hudební doprovod.

Více novinek Divadlo D21 představí na tiskové konferenci, která se uskuteční ve středu 14. září ve foyer divadla.

zdroj zprávy: Divadlo D21