Zpráva

Hospůdka La Putyka na turné
vydáno: 27.3.2014
Soubor Cirk La Putyka vyrazil předvést českou hospodu několika tisícovkám diváků v devíti českých městech. Malé turné začalo v jižních Čechách, konkrétně v Písku, Prachaticích a Českém Krumlově.

„Právě v Prachaticích se ukázalo, že co je malé, to je krásné. Tam jsme totiž, jak se říká, byli na kontakt,“ popisuje větou ze samotného představení svůj zážitek z divadla v Prachaticích hospodský z La Putyka Jiří Kohout.

Nyní se ansámbl přesouvá na severovýchod republiky, kde postupně vystoupí v Novém Jičíně, Třinci a Opavě, aby se pak severní cestou přes Jablonec nad Nisou a Teplice dostal na západ Čech do Karlových Varů, kde 7. dubna celou sérii zakončí. Turné je obohacené o dvě představení pro střední školy, workshop moderního tance pro prachatické publikum a besedu se studenty v Opavě.

„Představení La Putyka hrajeme už pět let, má za sebou více než 150 repríz a pořád získává nové diváky. Plánujeme, že příští rok turné zopakujeme s našimi dalšími tituly,“ říká principál Cirku La Putyka Rosťa Novák. „Jsme rádi, že teď můžeme ukázat představení i v dalších městech, kde není nový cirkus tak známý.“

V Putyce diváci zažijí atmosféru večera v české hospodě okořeněnou akrobacií, živou hudbou, salty na trampolíně a klaunskými gagy. Více o představení zjistíte na www.laputyka.cz, kde také najdete termíny dubnových představení v pražské La Fabrice. Tam totiž soubor během jediného měsíce předvede všech šest svých inscenací, včetně dvou novinek PLAYAIRGROUND.


zdroj zprávy: Kristýna Milaberská