Zpráva

Léto Branického zázraku: Pod širým nebem i přímý přenos do kin
vydáno: 30.6.2022
Po dvou úspěšných měsících se Branický zázrak rozloučí s Divadlem Na Fidlovačce, kde byly poslední reprízy beznadějně vyprodané. Muzikál autorů Jana Svěráka a Tomáše Kluse se v létě přesouvá do kin, na Letní scénu Voděrádky a Karlovarský filmový festival.

Pro letní měsíce autoři vybrali jedinečné prostory pod širým nebem. Branický zázrak tak zavítá do Karlových Varů, kde se jedno unikátní představení odehraje během filmového festivalu přímo na kolonádě v centru města. Dalším zajímavým místem, kde bude možné Branický zázrak vidět, je příměstská scéna ve Voděrádkách u Říčan.

„Dalo by se říci, že jde o upcyklovanou scénu vybudovanou ze staré slepičárny v kombinaci s nejmodernější technologií. Výhodou této nové scény je nejen elegantní zastřešení pro případ nepříznivého počasí, ale také umístění v krásné přírodě dvacet minut od Prahy,“ říká autor libreta a režisér Jan Svěrák.

Zde bude Branický zázrak hostovat až do začátku srpna, kdy se s Voděrádkami rozloučí přímým přenosem do kin. Představení bude živě vysíláno jen 2. srpna do kin v síti Aerofilms po celé České republice a dojde tedy k jedinečnému spojení divadla a filmu.

„Budeme vysílat představení do kin na způsob přenosů z Metropolitní opery, tedy i se zvukem 5.1. Mám tyhle přenosy v kině moc rád, jako divák vnímám určité dobrodružství a napětí spojené s něčím jedinečným, co se odehrává právě teď, a těší mě, že mohu být u toho,“ dodává Jan Svěrák.

Libreto a režie: Jan Svěrák
Hudba a texty písní: Tomáš Klus
Choreografie: Tomáš Rychetský a Denisa Musilová
Scéna: Nikola Tempír
Kostýmy: Katarína Hollá
Hudební aranže: Jan Lstibůrek
Zvukový mistr: Jiří Topol Novotný
Hraje: kapela Tomáše Kluse a hosté
Produkce: Biograf Jan Svěrák
Hrají: Tomáš Klus, Veronika Khek Kubařová, Martin Dejdar, Šimon Bilina, Radka
Pavlovčinová nebo Dušan Kollár


zdroj zprávy: Martina Moudrá