Zpráva

M.B.A. Company uvádí současný příběh o dospívání a hledání pohlavní identity
vydáno: 1.10.2019
Divadelní soubor M.B.A. Company zahajuje divadelní sezónu inscenací Jess a Joe navždy. Komorní hra současné britské dramatičky Zoe Cooper otevírá témata sexuální, společenské i osobní identity prostřednictvím příběhu dvou dospívajících, kteří vtahují diváky do svého vyprávění. Inscenaci je možné vidět pouze do konce roku 2019 v pražském Rock Café.

Joe je maloměstský kluk, co pořád chodí v holínkách, a Jess je dívka z metropole, jejíž šaty jsou trochu moc těsné. Jess a Joe postupně zjišťují, že hranice mezi přátelstvím a láskou, chlapcem a dívkou, není tak ostrá, jak se na první pohled zdá. Režie se ujal David Brázda a představiteli ústřední dvojice jsou Dagmar Jegerová a Vladimír Bastl. Termíny repríz jsou 17.10., 6.11., 28.11. a 11.12. vždy od 19.30 v Rock Café v Praze.

„Ten příběh v sobě skvěle mísí drama i komedii, aniž by se divákovi podbízel. A i když mluví o trochu tabuizovaných tématech, nikdy je nebulvarizuje a nesnaží se za každou cenu šokovat. Naopak, otázky jako duševní zdraví a sexuální identita jsou tu zpracované citlivě a autenticky,“ odpovídá režisér David Brázda na otázku, proč si soubor vybral jako svůj debut právě tento dramatický text.

Jeho autorkou je britská dramatička Zoe Cooper, která v roce 2017 získala cenu Off West End Award za nejslibnějšího dramatika právě za hru Jess a Joe navždy. Díky tomuto textu získala i ocenění Evening Standard Award v roce 2016.

Divadelní soubor M.B.A. Company (Murder by Art) vznikl v lednu 2019 z iniciativy tří herců na volné noze: Dagmar Jegerové, Vladimíra Bastla a Viktorie Mellešové. Soubor si klade za cíl hrát o tabuizovaných nebo opomíjených tématech, kterým se v českém kulturním prostoru nevěnuje příliš pozornosti, přinášet nové úhly pohledu a podněcovat diskuzi tam, kde zatím převládají zažité společenské stereotypy.
.

Další zprávy