Zpráva

Noc divadel v Divadle pod Palmovkou
vydáno: 8.11.2015
Divadlo pod Palmovkou, které se konečně navrátilo do svých prostor, se letos poprvé připojuje k mezinárodnímu projektu NOC DIVADEL - ta proběhne v sobotu 21. listopadu. Pro návštěvníky bude připraven bohatý odpolední program (vhodný pro celou rodinu), vše pak zakončí II. premiéra inscenace Henri de Blowitz.

Na jevišti budou v hlavních rolích tentokrát zvukaři, osvětlovači, jevištní mistr, rekvizitáři, garderoba, inspicient, nápověda, maskéři... tedy právě ti, kteří stojí většinou v zákulisí. Nahlédněte spolu s nimi pod pokličku vzniku divadelního představení!

PROTOŽE - jsou to právě oni, které diváci nikdy (nebo skoro nikdy) na jevišti neuvidí, ale přitom bez jejich práce, umění, nápadů i tvořivosti by žádné divadelní představení nemohlo vzniknout.

Otevřené odpoledne bude naplněno setkáváním i praktickými ukázkami jejich práce a poté každý bude moci klást své zvídavé dotazy.

Dále se příchozím návštěvníkům pak na různých místech divadla představí jednotlivé profese, ale zde je nutné si SVÉ MÍSTO REZERVOVAT, protože kapacita je limitována místem konání. Přednost budou mít ti účastníci, kteří si zakoupí i vstupenku na večerní představení! Vstup na program až do 19.00 hodin je po předchozí rezervaci volný.

PROGRAM NOCI DIVADEL V DIVADLE POD PALMOVKOU:

14.00 – 16.00 hodin
Jak vzniká divadelní představení (hlediště)

16.00 – 17.20 hodin
Prohlídka zákulisí
Divadelní dílna (Studio PalmOFFka)
Ukázka práce maskérek a vlásenkářek (foyer)
Ukázky kostýmů a povídání o garderobě (foyer)
Setkání v osvětlovací kabině (osvětlovací kabina)
Setkání za zvukovým pultem (hlediště)

17.20 – 18.20 hodin
Beseda s tvůrci inscenace Henri de Blowitz (hlediště)
– o světově proslulém českém novináři, o němž ale v Čechách nikdo nic neví, si můžete povídat s režisérem a autorem inscenace Braňo Holičkem, dramaturgem Ladislavem Stýblem a herci

Pokud máte zájem zúčastnit se programu od 14.00 do 16.00 hodin, od 16.00 do 17.20 hodin nebo besedy od 17.20 hodin, rezervujte si, prosím, své místo v obchodním oddělení mailem na adrese obchodni@podpalmovkou.cz nebo telefonicky na čísle 283 011 119. VSTUP JE PO PŘEDCHOZÍ REZERVACI VOLNÝ.

19.00 – 20.30 hodin
Představení Henri de Blowitz – vstupenky v prodeji
Účastníkům odpoledního programu nabízíme vstupenky na večerní představení s 20% nočnědivadelní slevou (ceny vstupenek po slevě 224 a 184 Kč).

zdroj zprávy: Divadlo pod Palmovkou

Další zprávy