Zpráva

Projekt dámské šatny Švandova divadla
vydáno: 27.5.2013
Švandovo divadlo na Smíchově chystá další původní novinku, autorskou inscenaci dámské šatny hereckého souboru CRY BABY CRY v režii Martiny Krátké. Dvě červnové premiéry jsou ve Studiu ŠD plánovány na 14. a 15.6.2013 a představí dvojí obsazení.

CRY BABY CRY je autorská inscenace dámské šatny (a dvou hereckých kolegů) Švandova divadla na Smíchově. Pět žen se na dnes tak populárním kurzu life coachingu pokusí zjistit, jak by i ony mohly změnit svůj dosavadní život. Může nám ale vůbec někdo poradit, jak lépe žít a jak být šťastný? A víme vůbec sami, v čem je náš problém? Divadelně zrychlený kurz Švandova divadla pod vedením kouče Jaroslava Šmída nebo Michala Dlouhého se na tyto otázky pokusí odpovědět. Proplačte se s námi ke štěstí!

V inscenaci se představí celkem osm herců (šest hereček a dva herci) v šesti úlohách. Změnit svůj život přijdou Klára Cibulková, Réka Derzsi nebo Eva Vrbková, Kristýna Frejová, Petra Hřebíčková a Blanka Popková, pod režijním dohledem Martiny Krátké. V roli kouče se představí Jaroslav Šmíd či Michal Dlouhý.

Inscenace CRY BABY CRY se rodila na popud dámské šatny hereckého souboru smíchovské scény. „Pracovně tomu celé divadlo říká ´babinec´. Vzniklo to tak, že se Dodo Gombár koncem loňské sezóny při neformálním rozhovoru lehce zasnil a prohlásil, že má dámskou šatnu, za kterou dá ruku do ohně, a kdybychom měly chuť si udělat vlastní projekt, tak ať zkusíme dát něco dohromady. Doufal nejspíš, že tento návrh po dvou deci bílého zapadne, ale nestalo se tak. Naopak,“ popisuje jedna z aktérek, herečka Kristýna Frejová.

Dramaturgyně inscenace Lucie Kolouchová doplňuje, jak vznikal scénář: „Text inscenace CRY BABY CRY vznikal zevnitř, z potřeby části souboru pojmenovat určitá témata. Aktérky si samy vymyslely, vytvořily a oživily své postavy a na jejich základě pak teprve začaly vznikat texty, nejprve monology a během společného zkoušení dialogy, neustále podrobované soudu ostatních.“

Ani teamová práce se ale neobejde bez pevné ruky - jednotící ideu spolu s nití příběhu
a scénickým provedením měla na starost režisérka Martina Krátká. Autorkou scénické hudby je herečka Eva Vrbková, asistentem režie je stálice hereckého souboru ŠD Klára Cibulková.

Anotace:
Nevíte, co se svým životem? Cítíte se nespokojení, nenaplnění, nemilovaní? V psychické nepohodě? Máte problémy s partnery, s navazováním vztahů, se sebedůvěrou, s vnímáním sebe sama? Chcete změnu, ale bojíte se, že vám nic nemůže pomoci? Mýlíte se! I vy se můžete změnit, pokud budete chtít. S našimi kurzy life coachingu totiž můžete změnit svůj život. Proč to nezkusit? Nabízíme vám zcela jedinečné setkání, které vám pomůže najít cestu k vám samotným! Naši kvalifikovaní, odborně vyškolení lektoři jsou tu jen pro vás. Přijďte na naši skupinovou lekci a naučte se, jak pracovat se svými emocemi, pozitivně myslet a aktivně řešit veškeré situace, které vám život přináší.

1. PREMIÉRA 14.6.2013, STUDIO ŠVANDOVA DIVADLA
Obsazení: Klára Cibulková, Reka Derzsi, Kristýna Frejová, Petra Hřebíčková, Blanka Popková a Jaroslav Šmíd

2. PREMIÉRA 15.6.2013, STUDIO ŠVANDOVA DIVADLA
Obsazení: Klára Cibulková, Eva Vrbková, Kristýna Frejová, Petra Hřebíčková, Blanka Popková a Michal Dlouhý



zdroj zprávy: Gabriela Valcová (Švandovo divadlo)