Zpráva

Spolek Kašpar je plně připraven znovu se otevřít divákům
vydáno: 10.5.2021
Dlouho očekávané se stalo skutečností! 17. nebo 24. května se budou moci divadla znovu otevřít svým divákům. Spolek Kašpar netrpělivě a bedlivě sleduje situaci a očekává finální datum. Jakmile jej vláda vysloví, v ten stejný moment zahájíme předprodej.

Diváci se mohou těšit jak na stálice našeho repertoáru, tak samozřejmě na premiéry, které jsme nazkoušeli, oficiálně odpremiérovali za zavřenými dveřmi a zatím hráli jen kondičně. Jsou to následující tituly - KRÁSKA Z LEENANE Martina McDonagha v režii Jakuba Špalka, TERASA Jeana-Clauda Carriéra v režii Filipa Nuckollse a hra VINCENC Torbena Bettse v režii Pavla Lagnera. Krásku z LeenaneVincence uvádíme na naší komorní scéně v Klubovně v Jindřišské ulici. Terasu s Petrou Špalkovou a Miloslavem Tichým v hlavních rolích, bude možno navštívit v Divadle v Celetné.

Odpremiérovali jsme ještě jednu novinku, ale vzhledem k tomu, že jde o velikonoční speciál, který nám na repertoáru doposud chyběl (máme vánoční, letní, hudební apod.), diváci jej uvidí až za rok. Samozřejmě prozradíme, že jde o PAŠIJE v režii Filipa Nuckollse, který byl také vůdčí osobností při tvorbě scénáře.

Sledujte vývoj situace s námi a vzhledem k omezeným kapacitám a očekávanému hladu po kultuře, neváhejte a rezervujte si své vstupenky hned po ohlášení termínu znovuotevření divadel.

Pokud by bylo možné otevřít již 17. května, tak na tento večer máme nachystanou reprízu Shakespearovi nejkratší hry MACBETH. Umožní-li epidemiologická situace otevření až 24. května, mohou se naši diváci těšit na loňskou novinku PROTOKOL od amerického autora Tracy Lettse, který je mimojiné držitelem Pulitzerovy ceny.

zdroj zprávy: Lenka Bočková